Tento koláč vznikl úplnou náhodou když jsem neměla všechny potřebné igredience na svůj klasický drobenkový koláč a byla jsem nucena improvizovat. Máme ho moc rádi.
- 200ml hrnek špaldové polohr. mouky
- 200ml hrnek ovesných vloček
- 100ml sirupu (rýžový/agávový)
- ztuhlý kokosový olej o velikosti půlky másla
- 180ml rostlinného mléka
- 1 větší vajíčko od zahrádkových slepiček (nebo lněné semínko pro striktnější strávníky)
- vanilka lusk
- 3lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
- 4 jablka
- skořici
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Postup
- Ovesné vločky zalijeme horkou vodou, tak aby byly zalité lehce nad okraj, přiklopíme a necháme vodu vsáknout.
- Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a na hrubém struhadle nastrouháme.
- Posypeme skořicí a promícháme.
- Do mísy dáme mouku, namočené vločky(pokud budou moc nacucané, vodu z nich vymačkáme).
- Přidáme sirup, kokosový olej,strouhnem trochu vanilkového lusku.
- Pak nalijeme rostl. mléko, přidáme vejce/lněné semínko a kypřící prášek.
- Vše řádně promačkáme rukama a pak promícháme metličkou.
- Nalijeme na vymazaný-vysypaný plech(30x20cm).
- Na těsto rozprostřeme nastrouhaná jablka se skořicí a dáme péct do vyhřáté trouby 180st. na cca 40 minut.
Koláč je dobré podávat ještě jako teplý dezert a nebo schlazený v teplejších dnech.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
No to je dobrota. Musim se drzet, abych nesnedla celej plech :) priste dam mene oleje, mam to hodne mastne. Pripomina mi to trochu crumble, navic jablecna stava ve spojeni s kokosovym olejem na tom udelala jakoby karamel 😋
Kolik lněného semínka, prosím?