- Do hrnce dáme vařit vodu se špetkou soli.
- Omyjeme mrkev a cuketu.
- Na kráječi vyrobíme dlouhé spirálky z mrkve a cukety.
- Když vody přijde k varu, vložíme do ní připravené zeleninové špagety.
- Necháme přijít k varu a ihned přecedíme.
- Propláchneme krátce ve studené vodě, aby se zastavil var a špagety zůstaly pevné.
- Do hotových špaget vmícháme tofunézu a horčici.
- Zeleninové špagety můžeme jíst jen tak – jako zeleninovou přílohu, můžeme je podávat s jakoukoli omáčkou nebo dochutit některou ze zálivek na salát nebo jako my v tomto receptu pomocí tofunézy a hořčice.
- Při blanšírování špagety nevaříme, jen spaříme – můžeme je také jen přelít vroucí vodou.
- Při krátké tepelné úpravě zůstává v jídle více vitamínů než při dlouhém vaření.
- Zeleninové špagety můžete nechat také syrové a přidat do syrových salátů nebo dát na pečivo s pomazánkou.
- V teplých měsících špagety nemusíme ani blanšírovat a podáváme je zcela syrové.
- Zeleninu můžete dát podle zásob a chuti, na špagety potřebujeme podlouhlé druhy.
- Do špaget můžeme přidat semínka, koření, čerstvé bylinky nebo je zkombinovat s tempehem, tofu apod.
Děti
Blanšírovanou zeleninu můžeme podávat od prvních příkrmů, pouze vynecháme sůl.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
dagbri – jestli to mají v domácích potřebách, to fakt nevím.Já jsem si to objednala v eshopu delimano jako spiralizer-brava.
Na jakém kráječi to děláte?