- 1 hrnek jáhel
- 4 hrnky vody
- 1 hrnek sušeného ovoce (rozinky, švestky, meruňky)
- 3 lžíce chia semínek
- 1 hrnek nahrubo nastrouhané mrkve
- špetka soli
- olej a mouka na vysypání plechu
Jak připravit zdravý mrkvový jáhelník
- Propláchneme jáhly ve studené vodě a dáme do hrnce.
- Pokrájíme ovoce na menší kousky (při vaření nabude) a přidáme do hrnce.
- Přidáme 4 hrnky vody, 3 lžíce chia semínek, špetku soli a nastrouhanou mrkev.
- Necháme na mírném plameni pod pokličkou bez míchání vařit asi 20 minut, dokud se voda nevstřebá.
- Pak teprve promícháme a tuhou jáhlovou hmotu vyklopíme na vymazaný a vysypaný plech.
- Rozprostřeme hmotu rovnoměrně po plechu a dáme na cca 20 minut péct do trouby na 180 °C.
- Vychladlý jahelník polijeme karobovou čokoládou a ihned posypeme kokosem.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Pro verzi bez lepku použijeme na vysypání plechu bezlepkovou mouku.
Děti
- Pečené dezerty dáváme dětem ideálně kolem 2 let, menším dětem stačí dát uvařenou směs do misky a počkat až vychladne. I tak bude dobře držet tvar a bude to pro dítě lépe stravitelné.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Výborné ! Přidala jsem ještě kešu oříšky a fakt si pochutnala :) Rychlé, jednoduché a chuťově skvělé 👌
recept by nebyl?