- 350 g červených papriky
- 35 g vlašských ořechů
- 1 stroužek česneku
- špetka mleté feferonky
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z půlky malého citrónu
- sůl
- pažitka
- petrželka
- 1 lžíce strouhanky
Jak připravit dip z červených paprik muhammara
- Papriky omyjte, dejte na plech s pečícím papírem pod gril do trouby. Během pečení papriky otáčejte, aby se slupka opekla všude.
- Opečené papriky dejte vypotit mezi dva talíře nebo do mikrotenového sáčku na 20 minut. Poté je otevřete, zbavte semínek a slupky.
- Na suché pánvi opražte velmi zlehka strouhanku.
- Do sekáčku dejte ořechy a rozmixujte. Poté přidejte papriky, šťávu z citronu, sůl, feferonku, česnek a rozmixujte.
- Přidejte strouhanku a lehce znovu rozmixujte.
- Pomocí strouhanky dosáhnete požadované konzistence. Můžete dát méně nebo více.
- Dejte do misky a poprašte petrželkou a pažitkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Při pečení paprik použijte troubu s programem pizza nebo pouze horní gril. Slupka musí hodně ztmavnout, ale nespalte papriku uvnitř.
- Dip můžete použít do placek, jako kondiment, k obilovinám, na chleba, k plackám apod..
- Paprika musí být masitá, není vhodná kapie.
Obměna
- Pokud máte rádi kmín, můžete ho špetku přidat mletého kmínu.
- Pro bezlepkovou verzi jsem použila bezlepkovou strouhanku.
Děti
- Pikantnější pokrm, nevhodný pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Moc dobré :) nevěděla jsem, co s červenýma paprikama a tohle byla skvělá volba!