- 290 g vařeného mungo fazolí
- 45 g ovesných vloček
- 10 g lahůdkového droždí
- 3 stroužky česneku
- trochu mletého koriandru
- trochu mletého zázvoru
- trochu mleté sladké papriky
- trochu mletého kmínu
- petrželka
- sůl
- špetka jedlé sody
- lžička citrónové šťávy
- pepř
- olivový olej
Jak připravit kuličky z mungo fazolek
- Uvařte doměkka mungo a nechte řádně okapat v cedníku.
- Dejte do misky a rozmačkejte vidličkou.
- Rozmixujte nahrubo vločky a přidejte do mísy.
- Přidejte všechno koření, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku sůl, pepř a jedlou sodu, na kterou nakapejte citrónovou šťávu.
- Vše rukama dobře promíchejte a udělejte kouli, kterou nechte odpočívat v lednici asi 30 minut.
- Tvořte kuličky velikosti ořechu.
- Na plech dejte pečicí papír, pomažte olejem a kuličky v tomu oleji pěkně vyválejte a obalte.
- Pečte v troubě asi 20 minut na 190 – 200°C. Během pečení kuličky neotáčejte, ale můžete pokapat dalším olejem.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Doba pečení bude záležet na vaší troubě.
- Podávejte s jakýmkoliv dipem. Na fotce je obyčejný sójový jogurt s citrónovou šťávou.
- Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové vločky.
Obměna
- Množství koření a česneku upravte podle vašich chutí.
- Lze použít i špaldové vločky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Z kuliček hromádky, ale chuťově výborné. Tymián místo petrželky. Měla jsem naklíčených hodně mungo fazolek, o to těžší bylo vytvořit těsto.