- asi 400 g uvařené cizrny
- 1 štědrá lžíce tahini
- citrónová šťáva
- vymačkaný česnek
- sladká mletá paprika
- petrželka
- černý pepř
- špetka mletého kmínu
- 3 lžíce sójového jogurtu řeckého typu
- olej
- sůl
Jak připravit cizrnovou Musabahu jinak
- Po uvaření cizrny část necháme v horké vodě. Část použijeme na krém.
- Asi polovinu cizrny sceďte a vložte do mixéru s jogurtem, paprikou, prolisovaným česnekem, kmínem, solí, tahini, trochou vody z cizrny a mixujte, dokud nezískáte hladký, sametový krém.
- Zbylou horkou cizrnu položte na talíř a jednu část rozmačkejte vidličkou, část cizrny nechte celou.
- Přelijte omáčkou a ozdobte několika lžícemi jogurtu.
- Do kastrůlku nalijte olej, přidejte plátky česneku, osmahněte a zalijete tím povrch Musabahy.
- Posypete paprikou, petrželkou a černým pepřem.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Musabaha se podává teplá.
- Moje verze je oproti originálu hutnější, nicméně ta původní by mohla občas – v závislosti na verzi – trochu připomínat polévku. V Libanonu, Palestině a dalších místech na Středním východě, kde je to oblíbené jídlo, se musabaha obvykle jí k snídani, v té tekutější verzi.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný hustý rostlinný jogurt.
Obměna
- Můžete měnit konzistenci podle vaší chuti.
Děti
- S menším množstvím oleje a soli a bez pepře a zálivky vhodné pro děti od 2 let
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář