Ze zimních zásob řepy a dýně Vám již možná zůstávají jenom zbytky a tak hurá na další experiment. Alespoň tak to chodí u nás doma :-)
Ingredience na 4 porce
- 1/2 červené řepy nebo 1 menší
- 1/2 kedlubny
- 1 šalek dýně (Hokkaidó netřeba loupat)
- Vývar
- Sůl
- Kousek řasy wakame
- Amarantové mušličky či jiné nudličky na zavářku
- Zbytek uvařené čočky nebo jakékoli jiné luštěniny, pokud máte
- Umeocet a sojovka
- Dýňová semínka a zelené na posyp
Nejprve ohřejeme vývar a zatím si nakrájíme řasu, řepu a kedluben na úzké nudličky a dýni na kostky. Vsypeme zeleninu do horkého osoleného vývaru a necháme pomalu vařit do změknutí řepy, což je asi 30 minut.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Několik minut před koncem vložíme do hrnce amarantové mušličky, aby se provařily, a čočku. Po chvíli odstavíme z plotny a necháme polévku dojít, čímž mušličky pěkně změknou.
Na závěr dochutíme umeoctem a sojovou omáčkou, pokud je třeba. Malým dětem vždy odebíráme porci před dochucením, už tak je polévka velice lahodná a plná chuti. Stačí dozdobit semínky a čerstvou jarní posypkou třeba z petrželky, stejně dobře poslouží i ptačinec žabinec a ještě krásně vypadá ;-)
Mušličky lze nahradit jakoukoli zavářkou, u nás jsou velmi oblíbené vlasové nudličky a ještě víc pak písmenka. Pokud přidáte i luštěninu jako my, splníte navíc kompletní talíř. Takže dobrou chuť.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborná ♥️
Dnes k obědu, vyborna. Děkuji za recept