Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Nadívané Portobello

Uvařeno
bez lepku
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

K podzimu patří houby a toto je malý nápad jak podávat houby portobello. Perfektní volba pro zdravou večeři nebo jako efektní předkrm, kterým zaručeně ohromíte!

Ingredience
  • žampiony portobello
  • kukuřičný kuskus
  • česnek
  • chia semínka
  • mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • cibule
  • muškátový oříšek
  • umeocet
  • fialové zelí
  • černý kmín (černucha)
  • krém z balzamikového octa (nemusí být)
  • petrželka

Jak připravit zapečené žampiony portobello s nádivkou

  1. Odstraňte nohy portobella a nasekejte je. Vložte je do mísy a přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, papriku a chia semínka.
  2. Připravte si kuskus dle návodu na obalu a vložte jej do mísy spolu s hotovou směsí. Dobře promíchejte a přidejte trochu olivového oleje.
  3. Vnitřek žampionů lehce osolte, pokapejte olejem a směs dobře přitlačte dovnitř.
  4. Nakrájejte zelí a cibuli a pokapejte umeoctem.
  5. Dejte na nadívané žampiony.
  6. Dejte je do zapékací nádoby, posypejte semínky černuchy, pokapejte olejem, přidejte trochu vody na dno a pečte v troubě na 200°C do požadovaného propečení.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Není třeba nic vážit, řiďte se počtem strávníků a velikostí hlaviček hub.
  • Připravte si k nim, co vás napadne. Na fotce je obyčejná pohanka s čočkou.

Obměna

  • Můžete použít jakýkoliv kuskus.
  • Nádivku můžete obměňovat dle vaší chuti a fantazie.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jana Noor
4. 10. 2024

Tedy Vierko, to je nádhera, mňam, musím vyzkoušet😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Korejské žampiony

Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro mil...

Nožičky z hlívy v omáčce citronette

Někdy se poštěstí a sežene se hlíva, která má silnější nožičky, které jdou krájet na plátky. Hned jsem toho využila a připravila tuto rychlovku, která nás ...

Daikon rolky

Daikon rolky jsou lehký a chutný pokrm, kde tenké plátky daikonu obalují voňavou směs, která se při opékání krásně propeče. Díky jednoduché přípravě a skvě...

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...