Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Nadívané Portobello

Uvařeno
bez lepku
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

K podzimu patří houby a toto je malý nápad jak podávat houby portobello. Perfektní volba pro zdravou večeři nebo jako efektní předkrm, kterým zaručeně ohromíte!

Ingredience
  • žampiony portobello
  • kukuřičný kuskus
  • česnek
  • chia semínka
  • mletá paprika
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • cibule
  • muškátový oříšek
  • umeocet
  • fialové zelí
  • černý kmín (černucha)
  • krém z balzamikového octa (nemusí být)
  • petrželka

Do změny jídelníčku jsem se pustila s třemi malými dětmi a za probíhající rekonstrukce kuchyně. Výzva to byla veliká ...

Jak připravit zapečené žampiony portobello s nádivkou

  1. Odstraňte nohy portobella a nasekejte je. Vložte je do mísy a přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek, papriku a chia semínka.
  2. Připravte si kuskus dle návodu na obalu a vložte jej do mísy spolu s hotovou směsí. Dobře promíchejte a přidejte trochu olivového oleje.
  3. Vnitřek žampionů lehce osolte, pokapejte olejem a směs dobře přitlačte dovnitř.
  4. Nakrájejte zelí a cibuli a pokapejte umeoctem.
  5. Dejte na nadívané žampiony.
  6. Dejte je do zapékací nádoby, posypejte semínky černuchy, pokapejte olejem, přidejte trochu vody na dno a pečte v troubě na 200°C do požadovaného propečení.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Není třeba nic vážit, řiďte se počtem strávníků a velikostí hlaviček hub.
  • Připravte si k nim, co vás napadne. Na fotce je obyčejná pohanka s čočkou.

Obměna

  • Můžete použít jakýkoliv kuskus.
  • Nádivku můžete obměňovat dle vaší chuti a fantazie.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

9 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jana Noor
4. 10. 2024

Tedy Vierko, to je nádhera, mňam, musím vyzkoušet😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houby
klub
8
3

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Korejské žampiony

Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro mil...

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...

Žampiony s tofu na rýžových těstovinách

Snadný, rychlý a zdravý oběd či večeře. Smícháním pár ingrediencí dostaneme chutný pokrm.

Nadívané Portobello

Rychlý a chutný recept na zapečené plněné žampiony plněné směsí z fazolí.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...