- 2 vodnice (bílé kulaté ředkve)
- špetička soli
- voda
- Vodnici umyjeme pomocí kartáčku pod vodou, neloupeme.
- Do hrnce dáme 3 cm vody, pak pařáček a na ten dáme vodnici rozkrojenou na půlku a poprášíme malinkou špetkou soli.
- Napařujeme pod pokličkou 10 minut, záleží jak moc máte rádi křupavou zeleninu.
- Před podáváním nakrájíme na plátky.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Místo na pařáčku můžete vodnici vařit asi v 1 cm vody s troškou soli pod pokličkou 7-10 minut.
- Zelenina je přirozeně bezlepková a nesójová.
Obměna
- Místo vodnice můžeme použít kedluben nebo daikon či jinou tvrdou zeleninu.
- Pokud vám zatím samotná napařená zelenina nechutná, můžete si ji posypat gomasiem, tekka kořením, přidat tofunézu nebo zdravý dresink.
Děti
- Napařenou vodnici bez soli, můžeme podávat dětem již z prvními příkrmy kolem 6 měsíců. Stačí ji před podáváním rozmačkat vidličkou. Od roka můžeme přidat i špetičku soli.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vodnice jsem neměla , ale melounovy tuřín je podobný ♥️ Mnam
Vodnice je bezvadná též syrová jako podklad pod “chlebíčky” – na Silvestra u nás slavila všeobecný úspěch s falešným humrem. Lehká a navíc samozřejmě přirozeně bezlepková varianta :-)