- 1 hrnek ovesných vloček bez lepku
- 1 hrnek vlašských ořechů
- mletá vanilka dle chuti
- 50 ml rýžového mléka
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce rýžového sirupu
Jak připravit rychlé ovesné sušenky
- Nejdříve pomeleme vlašské ořechy na jemno.
- Poté rozpustíme kokosový olej, vmícháme do něj rýžový sirup a rýžové mléko.
- Nakonec přidáme pomleté ořechy, vanilku a ovesné vločky a pořádně smícháme dohromady.
- Z hotového “těsta” vždy kousek odebereme a napěchujeme jej do vykrajovátka libovolného tvaru. Poté vykrajovátko sundáme a pokračujeme takto i se zbytkem těsta.
- Sušenky pečeme na 180°C cca 17 minut (dozlatova).
- Po vytažení z trouby nechte sušenky vychladnout – zpevní a budou hezky křupavé.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Sušenky skladujte v uzavřené dóze.
Obměna
- Pokud vám nevadí lepek, můžete použít klasické ovesné vločky.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Výborné 👏
Ahoj Klárko, díky za skvělý recept. Měla jsem doma ovesnou mouku a nevěděla co s ní. Sušenky pro děti na svačinu ideální. Přidala jsem na chuť ještě trochu makové mouky. Bála jsem se trochu toho plnění do vykrajovatka, ale super to šlo krásně.