Domů > Magazín > Vaše příběhy

Nejkrásnější důkaz, že změna stravy má smysl (Anička, 31 let)

Naší motivací ke změně byla touha po miminku, které jsme si oba moc přáli, ale dlouho se nedařilo. Náš příběh je důkazem toho, jak velkou moc jídlo může mít a že není potřeba být ve všem úplně stoprocentní. A tím nejhezčím důkazem je naše malá Barunka.

Špatný spermiogram jako motivace ke změně

Dva roky jsme si s manželem přáli miminko. Oběma nám loni bylo třicet a na prvního drobka jsme se těšili. Dva roky, ale drobek nepřicházel. Tak jsme vyrazili na vyšetření. V dnešní době asi nic neobvyklého. Ti, kdo si to také zažili, ví, že čekání na výsledky není nic příjemného. Když nám příslušný lékař telefonoval, aby nám pak výsledky sdělil, byli jsme napjatí v našem slangu říkajíc jak malé gaťky. „Paní je v pořádku.“, řekl. „U pána vyšel špatný spermiogram. Je to na hranici umělého oplodnění…můžete zkusit změnit stravu a za 3 měsíce zase přijít. Jezte víc ovoce, zeleniny a zkuste ubrat stresu.“ Po tomto verdiktu můj manžel ztuhl a já začala v obývacím pokoji tančit. Víte proč? Na umělé oplodnění jsme jít nechtěli. Takže zbývala druhá cesta. Můj manžel, který vždycky říkal, že zdravé jídlo chutná nejlépe s klobásou a jehož nejoblíbenější jídlo byl bílý rohlík se šunkou a s kakaem, bude muset začít jíst zdravě. A já, už delší dobu okukujíc Jarní očistu Jíme Jinak, mám konečně páku na to, do ní vstoupit a povolení podle Jíme Jinak začít vařit pro nás oba. KONEČNĚ ! 

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Začátky byly těžké, ale manžel mě podpořil

Začátky byly těžké. Po příchodu z mentálně náročné práce jsem nebyla zvyklá vyvařovat a nebudu lhát – vaření není můj koníček a moc mě nebaví. Ale zdravé jídlo, to si dám zase ráda. Takže první, kdo se začal seznamovat s výrazy typu miso, ume ocet, tempeh, quinoa, shitakee, jsem byla já. Po čase se ale ukázalo, že shánění surovin ve zdravých výživách, sledování videí Jarní očisty a do toho ještě vaření po večerech, je nad mé síly. Tak jsem řekla manželovi – ty jídla jíme oba, mimčo chceme oba, takže navrhuju a moc prosím, aby ses zapojil. A protože mám nejlepšího manžela na světě, vyšel mi vstříc a pokračovali jsme společně. Nikdy nezapomenu, jak manžel přišel druhý den po zmíněném telefonátu s lékařem z práce a řekl mi, že už začal se zdravou stravou a že k snídani měl čtyři samotné mrkve. „A neměls pak hlad?“, ptala jsem se. „Měl.“ Naštěstí už víme, že jen o mrkvích být nemusíme

Není nutné být stoprocentní

Časem jsme si zajeli systém: přes týden jsme vařili vždy dvě jídla podle Jíme jinak, každé na 2 – 3 dny. O víkendech často chodíme na návštěvy k rodičům, takže jsme žili klasickou českou stravou – řízky, buchty, kafe. Ale přes týden jsme tyto věci vyřadili. Místo bílého pečiva jsme začali kupovat pečivo celozrnné. Určitě jsme nedodržovali celé jídelníčky z Jarní očisty a ve spoustě věcí jsme chybovali. Běžně ohříváme jídlo v mikrovlnce, některé recepty jsme si uzpůsobovali podle toho, co jsme měli zrovna doma – i ne úplně košer způsobem. S takovýmto změněným jídelním harmonogramem jsme dokázali žít, řídit se podle něj dlouhodobě a neodpadnout po pár týdnech s tím, že je to moc náročné. Píšu to proto, že i v téhle omezené verzi změna zabrala

Dnes už jsme tři

Za půl roku po telefonátu s lékařem jsem otěhotněla a dnes už jsme tříčlenný rodinný tým. Přeměna manžela, který dnes jí běžně tofu, tempeh, sám si občas říká o bezmasá jídla, chystá si k příloze zeleninu a bílé pečivo už nekupuje, je prostě kouzelná. Jsme zkrátka dalším důkazem toho, jak velkou moc jídlo může mít. A tím nejhezčím důkazem je naše Barunka  

Děkujeme celému týmu Jíme Jinak a všem, kteří přispívají novými recepty. Děláte skvělou a velmi důležitou práci, která pomáhá

Anička a Jirka

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

110 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ani neviete, ako ste ma potešili. V prvom rade gratulujem k vytúženému dieťatku. Ja som sa teraz zapojila do jesenného detoxu a už na začiatku v tom mám taký chaos, že som rozmýšľala, že to radšej vzdám. Ja síce poznám tofu, umeocot, bulgur, ale stále je tu veľa takých vecí, že netuším, kde ich zoženiem, či mi budú chutiť a či to budem stíhať. Tá Vaša verzia sa mi páči a je super, že aj tak funguje. Prajem Vám veľa zdravia! Iveta

Krásný příběh. A divím se, že lékař sám navrhl změnu stravy:)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kila a centimetry mizí a chuť do života je zpátky (Lucka, 39 let)

Tohle jaro jsem už nevěděla, co sama se sebou. Měla jsem neustále nafouklé břicho, špatnou náladu a byla jsem protivná i sama sobě. Po změně jídelníčku se ...

Byla jsem brutálně unavená, bolela mě hlava a klouby. Je to pryč! (Zuzana, 33 let)

K jedálníčku Jíme Jinak ma priviedly silné bolesti hlavy, k čomu sa postupne pridali aj ťažkosti s pohybovým aparát – bolesť chrbta, kĺbov, kolena. K...

Hlavně se nestresovat (Monika, 36 let)

Principy Jíme Jinak znám už více než rok a postupně si je „zapracovávám“ pod kůži. K „jinému“ stravování mě dovedl dceřin ekzém. Dcera a zbytek rodiny změn...

Stále se posouvám, teď už to není o jídle (Jitka, 34 let)

Ráda bych se s vámi podělila o mé dosavadní zkušenosti s Jíme jinak a posledním Podzimním detoxem. Díky předchozím kurzům už mám svoji ideální váhu, takže ...

Můj úspěšný restart těla i duše (Zuzana, 45 let)

Kurz a členství v Klubu Jíme Jinak jsem si koupila k narozeninám. Díky výsledkům, kterých jsem dosáhla, teď vím, že tímto dárkem jsem si nadělila sebevědom...

Zamilovala jsem se do vaření (Katka, 36 let)

Přestože nejsem nováček a jsem tu s vámi už dva roky, mám se pořád co učit a letos jsem se naučila naprosto zásadní věci. A není to jen láska k vaření, co ...