- 1 balení bílého tofu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1/4 lžičky sušeného česneku v prášku
- 1/4 lžičky obilného sirupu
- 1/4 lžičky rýžového octa
- 2 lžíce maizeny nebo arrowroot škrobu
Jak připravit pečené tofu
- Tofu vybalíme a zabalíme do několika kuchyňských utěrek.
- Umístíme ho mezi 2 dřevěná prkénka a ještě shora zatížíme např. těžkým hrncem.
- Necháme zatížené 15 minut.
- Poté ho vybalíme a vysušíme a nakrájíme na kostky.
- V misce si smícháme olej, sojovku, česnek, sirup a ocet.
- Do misky nasypeme tofu, obalíme v připravené směsi a přisypeme škrob.
- Pořádně tofu obalíme ze všech stran.
- Pečeme 20-25 min. na 220°C.
- V průběhu pečení otočíme.
Praktické
- Podáváme do salátů, jako alternativu krutonů do polévek, k omáčkám, do budha bowl nebo jen tak atp.
- Je důležité marinádu s tofu dobře promíchat, aby se každá kostička obalila.
- tofu n plechu pokládejte tak, aby každá kostička byla zvlášť a nedotýkaly se sebe, jen tak se krásně propečou.
Obměna
- Pokud nemáme koření, můžeme ho nahradit jiným, anebo úplně vynechat a nechat jen sojovou omáčku a škrob.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dneska jsem vyzkoušela a bylo výborné. Děkuji za recept.