- 2 hrnky uvařeného congee
- 1 hrnek pohankové mouky (popřípadě špaldové, žitné, ječné …)
- sůl
- “rajská” omáčka z červené řepy
- žampióny
- chřest
- brokolice
- uzené tofu/tempeh
- lahůdkové droždí
Postup
- Ke zbytku congee přimícháme namletou mouku a sůl a vytvoříme středně husté těsto.
- Vzniklé těsto tvarujeme do placky velikosti pizzy o výšce cca 1cm na pečený papír, který jsme si před tím pomazali olivovým olejem (důležité, jinak těsto neodlepíte).
- Tvarování je nejlepší pomocí rukou namočených ve vodě. Poté vložíme placku do vyhřáté trouby na 5-8 minut, podle velikosti a tloušťky pizzy.
- Poté vyndáme z trouby, placku otočíme pomocí naběračky a povrch ozdobíme podle chuti.
- Já použila jako omáčku falešnou rajskou z červené řepy, dále žampióny, brokolici, pokrájené uzené tofu, chřest a posypala jsem to lahůdkovým droždím. Ozdobíme, vrátíme do trouby a pečeme do křupava.
- U nás absolutní jednička, lepší než pizza normální.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Konečně vyzkoušeno. Bála jsem se 1. že to po upečení nebude držet, 2. že to nebude stejně moc dobré. Obě obavy zbytečné!! Přidala jsem pravda i trochu rýžového kvásku a den leželo v lednici. Těsto by bylo dobré i jako samotné “housky”, placky. Congee je evidentně i dobrá jako polotovar (chutné byly i vafle – zahustit vločkami,pohankovou moukou, nastrouhat dýni) ;) diky za recept!
Co je congee?