Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Ohřejeme zeleninový vývar nebo dáme vařit vodu.
- Mrkev nakrájíme na delší proužky, stejně tak pórek.
- Do horkého vývaru dáme trošku soli, řasu Wakame a nakrájenou zeleninu.
- Vaříme asi 7 minut a odstavíme z ohně.
- V malém množství horké polévky rozmícháme asi 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
- Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat.
- Ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Praktické
- Nemáme-li po ruce hotový vývar, dáme na 10 minut vyvařit odkrojky z mrkve, vnitřky z dýně, květáku a jakékoliv jiné odkrojky z jiné zeleniny. Přidáme mořskou řasu. Za 10 minut scedíme a můžeme ho použít jako základ polévky.
- Polévka ze zeleninového vývaru je vždy silnější a výživnější, než jen z horké vody.
- Polévku můžeme připravit z jakékoli zeleniny a využít tak zbytky zeleniny, které je třeba spotřebovat.
Děti
- Děti mladší 1 roku by měly mít polévku ještě bez soli, proto polévku nesolíme a miso dáme jen bílé a malinko. Pro sebe pak dochutíme.
- Od 1 roku solíme jen pár zrníčky a misa dáme jen malinko. Odebereme pro dítě a sobě přidáme miso podle chuti.
- Od 1,5 roku může být soli i misa trochu více a děti mohou snídat stejnou polévku s vámi.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnaaaaaam♥️♥️♥️
Ahoj, musím se přiznat, že jsem právě úplně propadla snídaňové polévce – zeleninový vývar, mrkev, porek, lžíce hotové miso polévky shitake, hijike, přiměřeně luštěninové pochoutky a navrch čerstvá řeřicha..no wau!!! Asi se rozplývám nad každou ingrediencí:-), ale je to super!! Díky a všem hezký den!!