Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Sladkosti

Někdo to rád horké

Uvařeno
bez cukru

Připravte si rychlý teplý dezert s kokosem a ovesnými vločkami, který můžete snadno upéct v horkovzdušné fritéze nebo troubě. Tento zdravý recept je skvělou alternativou klasickému dezertu a určitě potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience
1 porce
  • 30 g ovesných vloček
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžíce kokosové mouky
  • 5 g kakaa
  • 100 g ovesného mléka
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 lžička ječného sladu
  • kousek čokolády
  • 1 lžička mandlového másla

Je to už téměř rok, co se krůček po krůčku seznamuji s jiným způsobem stravování. Přivedla mě k tomu kamarádka, se kt...

Jak připravit recept na teplý dezert s kokosem

  1. Do sekáčku dejte vločky, rozinky, kakao, strouhaný kokos, kokosovou mouku, kakao a slad. Nasekejte najemno.
  2. Přidejte ovesné mléko a promíchejte. Nechte asi 10 minut odpočívat.
  3. Naplňte zapékací misku a do středu udělejte důlek.
  4. Do důlku dejte mandlové máslo a kousek čokolády. Přikryjte těstíčkem.
  5. Pečte v horkovzdušné fritéze a konzumujte ihned.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Pečeno v horkovzdušné fritéze na 165°C, 15 minut. Pokud nemáte fritézu, můžete upéct v troubě.
  • Ingredience jsou na misku o průměru 9 cm.
  • Pro verzi bez lepku použijte místo sladu sirup bez lepku, např. rýžový.

Obměna

  • Místo mandlového můžete přidat jakékoliv jiné oříškové máslo.

Děti

  • Veganská sladkost vhodná pro děti od 2 let, pokud už touží po čokoládě. Jinak se je snažíme na „hnědé“ dezerty nezvykat a odkládáme to na co nejpozději.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

8 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Bohaté bezlepkové hromádky

Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...

Sušenky Garibaldi

V Anglii si na těchto sušenkách pochutnávají už 160 let, vy si je nyní můžete připravit ve zdravější verzi bez cukru, mléka a vajec. 

Tahini placičky

Velmi rychlé sušenky, sladkost na poslední chvíli, k jejich přípravě potřebujete jen pár ingrediencí a výsledek je chuťově zajímavý a moc dobrý.

Bezlepkové kokosové hromádky

Bezlepkové kokosové hromádky jsou velmi rychlé na přípravu a ačkoliv v těstě není žádný slad nebo sirup, sladkost je dána rozinkami a drobenkou.

Hromádky z černého sezamu

Černé sezamové kopečky s matcha bez cukru, vajec a mléka – přírodní, jednoduché, rychlé na přípravu a k mlsání třeba s dobrým čajem .

Jednoduché mlsání

Pokud hledáte zdravější variantu sladkostí bez přidaného cukru, tyto jednoduché sušenky jsou ideální volbou! Mák, mandle a rozinky dodají přirozenou sladko...