Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
Někdo to rád horké
Přidat do
Zadejte název skupiny
Uvařeno
Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
bez cukru
Připravte si rychlý teplý dezert s kokosem a ovesnými vločkami, který můžete snadno upéct v horkovzdušné fritéze nebo troubě. Tento zdravý recept je skvělou alternativou klasickému dezertu a určitě potěší vaše chuťové buňky.
Váhu řeším od puberty, hodně jsem nabrala během 3 těhotenství a váha nešla dolů. Zkusila jsem syrovou stravu, dala se...
Ingredience
1 porce
30 g ovesných vloček
1 lžíce strouhaného kokosu
1 lžíce kokosové mouky
5 g kakaa
100 g ovesného mléka
1 lžíce rozinek
1 lžička ječného sladu
kousek čokolády
1 lžička mandlového másla
Jak připravit recept na teplý dezert s kokosem
Do sekáčku dejte vločky, rozinky, kakao, strouhaný kokos, kokosovou mouku, kakao a slad. Nasekejte najemno.
Přidejte ovesné mléko a promíchejte. Nechte asi 10 minut odpočívat.
Naplňte zapékací misku a do středu udělejte důlek.
Do důlku dejte mandlové máslo a kousek čokolády. Přikryjte těstíčkem.
Pečte v horkovzdušné fritéze a konzumujte ihned.
Jak začít s Jíme Jinak? Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Chci začít
Praktické
Pečeno v horkovzdušné fritéze na 165°C, 15 minut. Pokud nemáte fritézu, můžete upéct v troubě.
Ingredience jsou na misku o průměru 9 cm.
Pro verzi bez lepku použijte místo sladu sirup bez lepku, např. rýžový.
Obměna
Místo mandlového můžete přidat jakékoliv jiné oříškové máslo.
Děti
Veganská sladkostvhodná pro děti od 2 let, pokud už touží po čokoládě. Jinak se je snažíme na „hnědé“ dezerty nezvykat a odkládáme to na co nejpozději.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?
PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.
Milá Vierko, uvařeno a musím opět hodně pochválit. Taková dobrota a tak rychlá. To je pro mne, co nerada vařím úleva. Šafránu jsem měla několik let v koření jen jako šafránu, takže pro barvu podobnou posloužila kurkuma. Moc děkuji za recept. 👌
Romi, nejdříve se musíme vypořádat s histaminovou intoleranci, až poté budeme řešit fermentované potraviny. Vše má při léčení svůj čas a není třeba se znepokojovat mnoha faktory.
Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...
Pokud hledáte zdravější variantu sladkostí bez přidaného cukru, tyto jednoduché sušenky jsou ideální volbou! Mák, mandle a rozinky dodají přirozenou sladko...
Buďte první, kdo napíše komentář