- 300 g červeného zelí
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce shoyu
- 3 polévkové lžíce vody
- 2 lžíce oleje
- černá hořčičná semínka
- sůl
- pepř
- citrónová kůra z bio citrónu
- mandle
- petržel
Jak připravit netradiční dušené zelí
- Nakrájejte zelí.
- Do kastrůlku dejte olej, ocet, shoyu, hořčičná semínka a vodu.
- Přidejte zelí, osolte, opepřete a promíchejte.
- Přikryjte pokličkou, přiveďte k varu, snižte teplotu a duste 25 minut bez míchání a zvedání poklice.
- Na pánvi opražte nasekané mandle, přidejte trochu oleje, citrónovou kůru, promíchejte a pár sekund prohřejte.
- Naservírujte, navrch dejte posypku z mandlí a sekanou petrželku..
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Kůra musí být z chemicky neošetřených citronů.
- Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo cizrnovou tamari namísto shoyu.
Obměna
- Místo shoyu můžete použít tamari.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření. U dětí pozor na větší kusy mandlí.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
mnamka, a ani netreba pri sporaku stat ; )) a konecne som zrecyklovala bielu kapustu, ktoru inak velmi nemusim.
Milá Věrko, ty naśe paní učitelko, díky. Učíš mě používat ingredience, ke kterým bych se nikdy nedostala. Nakoupila jsem koření cca za 2 tisíce korun a rozbrečela paní prodejkyni, protože prý konečně našla někoho, kdo má rád koření jako ona. Neměla pravdu. Mám ráda Tvoje recepty a ty bez koření dělat nejdou.😊 Díky za skvělý recept, použila jsem bílé špičaté zelí a poprvé i černé hořčičné semínko. Vynikající!