Na korpus:
- 100g mletých ovesných vloček
- 100g mletých mandlí/mandlové mouky
- vrchovatá lžíce karobu
- 60g rýžového oleje
- rýžový sirup podle chuti
Kokosovo-vanilkový krém:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- 400ml domacího kokosového mléka/400ml plechovka
- 1/2 lžičky mleté vanilky
- rýžový sirup podle chuti
- 4g agar agar
Jahodový agar:
- větší hrnek jahod (čerstvé nebo mražené)
- voda na podlití
- rýžový sirup podle chuti
- 4g agar agar
Postup
- Nejdříve si připravíme dortový korpus – smícháme všechny ingredience a rukama vypracujeme těsto.
- Pokud je těsto hodně sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
- Těsto natlačíme do menší dortové formy vyložené pečícím papírem.
- Do hrnce nalejeme kokosové mléko, rýžový sirup a vanilku a přivedeme k varu.
- Do kokosové směsi postupně vmícháme agar a ještě chvíli povaříme.
- Kokosovou směs necháme chvilku vychladnout, nalejeme na dortový korpus a dáme do lednice stuhnout.
- Když je dort vychladlý, připravíme si jahodový agar. Jahody rozvaříme v troše vody do měkka, rozmixujeme a postupně vmícháme agar.
- S agarem směs ještě chvíli povaříme a pak dáme na chvíli vychladnout.
- Jahodový agar nalejeme na kokosový krém a necháme stuhnout v lednici, kde dort také skladujeme.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Bez čokolády
Dceři k narozeninám