- 300 g batátů v syrovém stavu
- přibližně 80 g semolinové mouky semola rimacinata
- voda
- sůl
Jak připravit opečené škubánky z batátů
- Batát oloupejte a nakrájejte na ne příliš malé kousky. Vložte je do studené vody a přiveďte k varu. Když jsou uvařené, slijte vodu, na dně nechte asi centimetr tekutiny z vaření a zbytek nechte stranou.
- Batát posypte moukou semola rimacinata.
- Zakryjte pokličkou a dejte zpět na malý plamen na 15 minut.
- Poté vezměte vařečku a začněte míchat. Výsledek musí být hladký, lesklý.
- Rukama namazanýma olejem vytvarujte karbanátky a osmahněte je na pánvi v oleji.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Škubánky jsem podávala s wasabi, osmaženým tempehem s tamari, jak vidíte na fotce.
- Používám wasabi v prášku, který se promíchá s vodou. Jelikož se ho používá minimální množství, je to určitě praktičtější. Pokud kupujete wasabi pastu, sledujte pečlivě složení.
Obměna
- Použila jsem batát s červenou slupkou, uvnitř světlý.
- Můžete použít jakoukoliv mouku vhodnou pro škubánky.
- Pro kontrast nasládlé chuti škubánků použijte cokoliv vám vyhovuje. Místo wasabi třeba hořčici.
Děti
- S menším množství soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
nádhera 😍Vierka myslíš že by som mohla namiesto semoliny použiť pohánkovú múku?
Nekupuji wasabi pastu, protože tam je složení opravdu hrozné…křen 31,7 %,zvlhčující látka: E420, rýžový otrubový olej, sůl, dextrin, Wasabi japonica 4,5 %, bramborový škrob, voda, aroma, kurkuma, regulátor kyselosti: E330, zahušťovadlo E415, barvivo: E133. To jen tak pro informaci.