Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Netradiční batátové škubánky

Uvařeno
bez mléka
bez vajec

Opečené škubánky z batátů jsou skvělou alternativou k klasickým bramborovým plackám. S vůní a chutí italského semolina rimacinata a pikantního wasabi se stávají originální přílohou nebo hlavním jídlem. Zkuste něco nového v kuchyni a překvapte své chuťové buňky!

Ingredience
  • 300 g batátů v syrovém stavu
  • přibližně 80 g semolinové mouky semola rimacinata
  • voda
  • sůl

Jindra Motýl je můj obchodní partner. Vlastně byl. Časopis, který jsme spolu vydávali, jsme prodali, já ze společnost...

Jak připravit opečené škubánky z batátů

  1. Batát oloupejte a nakrájejte na ne příliš malé kousky. Vložte je do studené vody a přiveďte k varu. Když jsou uvařené, slijte vodu, na dně nechte asi centimetr tekutiny z vaření a zbytek nechte stranou.
  2. Batát posypte moukou semola rimacinata.
  3. Zakryjte pokličkou a dejte zpět na malý plamen na 15 minut.
  4. Poté vezměte vařečku a začněte míchat. Výsledek musí být hladký, lesklý.
  5. Rukama namazanýma olejem vytvarujte karbanátky a osmahněte je na pánvi v oleji.
🚀Začíná jarní očista - tento týden!
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁

Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické

  • Škubánky jsem podávala s wasabi, osmaženým tempehem s tamari, jak vidíte na fotce.
  • Používám wasabi v prášku, který se promíchá s vodou. Jelikož se ho používá minimální množství, je to určitě praktičtější. Pokud kupujete wasabi pastu, sledujte pečlivě složení.

Obměna

  • Použila jsem batát s červenou slupkou, uvnitř světlý.
  • Můžete použít jakoukoliv mouku vhodnou pro škubánky.
  • Pro kontrast nasládlé chuti škubánků použijte cokoliv vám vyhovuje. Místo wasabi třeba hořčici.

Děti

  • S menším množství soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

22 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea K.
13. 1. 2025

Chcela som vyrobiť bezlepkovu variantu, tak som dala 80 g polenty asi som nechala viac vody tak som pridala pohánkovu múku, tvarovať sa to nedalo tak som to dala do vaflovaca 😁 ale chuťovo mňam. Zostal mi kešu kefir od výroby masla tak som strúhala do neho cesnak 👌

Jak je to prosim s tym lepkem? pisete , ze je to bezlepkovy recept, ale Vami doporucena muka ma lepek. Vy pisete ze ma malo lepku , na netu, ze vela. Tak prosim jak to je? dekuju

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Smaženka z brokolice

Naučte se připravit brokolicovou smaženku bez vajec! Tato lahodná a zdravá alternativa klasických smaženek vás zaručeně nadchne. Podívejte se na recept a p...

Podzimní ječmen

Podzimní ječmen se zeleninou, hlívou a ořechy – skvělá rychlovka plná chutí a zdravých surovin, kterou zvládnete snadno i v nabitém pracovním dni.

Zimní donabe

Zajímavý recept na zimní donabe plný zdravých ingrediencí jako je tofu, rýže a různé druhy zeleniny. Stačí smíchat ingredience, nechat vařit a pak si lahod...

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Dýňová smaženice

Rychlý recept, který v nouzi potěší i s plackou nebo chlebem. Skvělá volba, pokud máte málo času na vaření. Tento pokrm vás určitě zasytí a nemusíte stát d...

Plněné těstoviny paccheri

Vyzkoušejte recept na těstoviny plněné směsí zeleniny a tempehu, které se podávají s krémovou omáčkou z dýně a batátu. Jednoduché a lahodné veganské jídlo ...