Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Netradiční batátové škubánky

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Opečené škubánky z batátů jsou skvělou alternativou k klasickým bramborovým plackám. S vůní a chutí italského semolina rimacinata a pikantního wasabi se stávají originální přílohou nebo hlavním jídlem. Zkuste něco nového v kuchyni a překvapte své chuťové buňky!

Ingredience
  • 300 g batátů v syrovém stavu
  • přibližně 80 g semolinové mouky semola rimacinata
  • voda
  • sůl

Mám moc ráda podzim. Sama se nacházím v podzimním věku svého života. Užívám si toho, co mi dává zahrada, o kter...

Jak připravit opečené škubánky z batátů

  1. Batát oloupejte a nakrájejte na ne příliš malé kousky. Vložte je do studené vody a přiveďte k varu. Když jsou uvařené, slijte vodu, na dně nechte asi centimetr tekutiny z vaření a zbytek nechte stranou.
  2. Batát posypte moukou semola rimacinata.
  3. Zakryjte pokličkou a dejte zpět na malý plamen na 15 minut.
  4. Poté vezměte vařečku a začněte míchat. Výsledek musí být hladký, lesklý.
  5. Rukama namazanýma olejem vytvarujte karbanátky a osmahněte je na pánvi v oleji.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Škubánky jsem podávala s wasabi, osmaženým tempehem s tamari, jak vidíte na fotce.
  • Používám wasabi v prášku, který se promíchá s vodou. Jelikož se ho používá minimální množství, je to určitě praktičtější. Pokud kupujete wasabi pastu, sledujte pečlivě složení.

Obměna

  • Použila jsem batát s červenou slupkou, uvnitř světlý.
  • Můžete použít jakoukoliv mouku vhodnou pro škubánky.
  • Pro kontrast nasládlé chuti škubánků použijte cokoliv vám vyhovuje. Místo wasabi třeba hořčici.

Děti

  • S menším množství soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea K.
Dnes v 17:25

nádhera 😍Vierka myslíš že by som mohla namiesto semoliny použiť pohánkovú múku?

Nekupuji wasabi pastu, protože tam je složení opravdu hrozné…křen 31,7 %,zvlhčující látka: E420, rýžový otrubový olej, sůl, dextrin, Wasabi japonica 4,5 %, bramborový škrob, voda, aroma, kurkuma, regulátor kyselosti: E330, zahušťovadlo E415, barvivo: E133. To jen tak pro informaci.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dýňová smaženice

Rychlý recept, který v nouzi potěší i s plackou nebo chlebem. Skvělá volba, pokud máte málo času na vaření. Tento pokrm vás určitě zasytí a nemusíte stát d...

Podzimní Dolsot Bibimbap

Podzimní Dolsot Bibimbap – korejský pokrm plný barev a chutí, který si každý promíchá podle své chuti. S křupavou kůrkou na dně hrnce a lahodnou omáč...

Kuri Gohan rýže s kaštany

Kuri Gohan –  kaštanová rýže, japonské jídlo, velmi jednoduché a sezónní.

Sváteční pečená řepa

Sváteční pečená řepa s černou rýží, mandarinkou a oříšky – neobvyklá kombinace chutí a barev, která oko i chuťové buňky potěší. Skvělý recept pro jak...

Batátovo dýňové ravioli

Tento recept na ravioli s batátovo-dýňovou náplní je skvělou alternativou k tradičním těstovinám. Kombinace batátu, dýně a mandlí v náplni je bohatá na chu...

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...