- nožičky hlívy
- citrónová šťáva
- balsamico krém
- olivový olej
- pepř
- sůl
- tymián
Jak připravit hlívové nožičky s citrónovou omáčkou
- Nožičky hlívy nakrájejte na plátky. Dejte na pánev s olejem a opékejte pomalu z obou stran, dokud houba nezměkne a nedostane pěknou barvu.
- Z citrónové šťávy a oleje v poměru 1:4 připravte omáčku.
- Upečené nožičky dejte na talíř a polijte emulzí. Nakonec opepřete a posypte trochou čerstvého tymiánu.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Konzistence silných nožiček možná ne všem přiroste k srdci, jsou tužší, jakoby gumovější, ale v tomto receptu je to vyhledávaná vlastnost.
- Emulzi můžete připravit ve skleničce a napěnit vidličkou. Nebo použít nádobku s víkem, nalít citrónovou šťávu a olej, uzavřít víčkem a pořádně protřepat. Poměr šťávy a oleje je asi 1:4. Citronette je omáčka nestabilní, připravte ji proto těsně před použitím a nebo jí před použitím znovu dobře protřepejte.
- Termín “hlíva ústřičná” obecně označuje houby patřící do rodiny Pleurotus. Obvykle se odkazuje na Pleurotus ostreatus. Tu klasickou a dobře známou hlívu. Pokud však narazíte na recept, který obsahuje „královskou hlívu“, tak je to Pleurotus eryngii.
Obměna
- Můžete přidat jakékoliv bylinky.
- Pokud koupíte hlívu královskou, máte vyhráno.
Děti
- Ubrat sůl a pepř.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Přesně jak jsem si Vierko myslela, skvělé 🙂
super nápad, mám nohy od hřibů jejichž hlavy suším a na tohle je přesně využiju, díky :-)