- nožičky hlívy
- citrónová šťáva
- balsamico krém
- olivový olej
- pepř
- sůl
- tymián
Jak připravit hlívové nožičky s citrónovou omáčkou
- Nožičky hlívy nakrájejte na plátky. Dejte na pánev s olejem a opékejte pomalu z obou stran, dokud houba nezměkne a nedostane pěknou barvu.
- Z citrónové šťávy a oleje v poměru 1:4 připravte omáčku.
- Upečené nožičky dejte na talíř a polijte emulzí. Nakonec opepřete a posypte trochou čerstvého tymiánu.
Společně přejdeme z letního lenošení na podzimní vitalitu! 💪 Provedu tě labyrintem zdravého jídelníčku. Vstup se brzy zavře, tak pojď dřív, než se proměníš v dýni! 🎃
Nechci být dýně, jdu do toho!
Praktické
- Konzistence silných nožiček možná ne všem přiroste k srdci, jsou tužší, jakoby gumovější, ale v tomto receptu je to vyhledávaná vlastnost.
- Emulzi můžete připravit ve skleničce a napěnit vidličkou. Nebo použít nádobku s víkem, nalít citrónovou šťávu a olej, uzavřít víčkem a pořádně protřepat. Poměr šťávy a oleje je asi 1:4. Citronette je omáčka nestabilní, připravte ji proto těsně před použitím a nebo jí před použitím znovu dobře protřepejte.
- Termín “hlíva ústřičná” obecně označuje houby patřící do rodiny Pleurotus. Obvykle se odkazuje na Pleurotus ostreatus. Tu klasickou a dobře známou hlívu. Pokud však narazíte na recept, který obsahuje „královskou hlívu“, tak je to Pleurotus eryngii.
Obměna
- Můžete přidat jakékoliv bylinky.
- Pokud koupíte hlívu královskou, máte vyhráno.
Děti
- Ubrat sůl a pepř.
PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫
Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →
Komentáře
Přesně jak jsem si Vierko myslela, skvělé 🙂
super nápad, mám nohy od hřibů jejichž hlavy suším a na tohle je přesně využiju, díky :-)