Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Nudle s cuketou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna jaro
sezóna léto

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Ingredience
  • cukety
  • 150 g přírodního sójového mléka
  • 40 g mandlí
  • olej
  • česnek
  • růžový pepř
  • zelený pepř
  • sůl
  • pažitka
  • nudle pro ramen
  • gomasio

Člověk se někdy stane veganem ani neví jak. Jako Monika. Pochází ze sedlácké rodiny a byla “masařka”. Dne...

Jak připravit nudle s cuketovou omáčkou

  1. V pánvi rozpalte olej, přidejte nakrájenou cuketu a osmahněte. Podlijte trochou vody a duste do měkka. Jakmile cuketa změkne, přidejte prolisovaný česnek a znovu zlehka osmahněte.
  2. Mandle rozmixujte se sójovým mlékem.
  3. Rozmixovanou směs nalijte na cukety, posypte zeleným a růžovým pepřem, podle potřeby dosolte, promíchejte a povařte.
  4. Jakmile omáčka začne houstnout, přidejte trochu vody, bude krémovější.
  5. Uvařte nudle podle návodu na obalu.
  6. Nudle přelijte omáčkou, posypte gomasiem, pažitkou a znovu trochu opepřete
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Na tento recept můžete využít větší cukety.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové těstoviny (např. rýžové nebo kukuřičné).
  • Pro verzi bez sóji použijte jiné rostlinné mléko namísto sójového. Pokud vám sója nevadí, neměňte sójové mléko za jiné.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv nudle nebo jiné těstoviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

56 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Paní Viero, děkuji! Má první taková omáčka. Pro jistotu jsem si jí udělal včera i dnes a je to velká paráda! Zároveň pro mě povzbuzení jít do nových receptů. Přidal jsem červenou čočku zakáplou citrónem a zelný salát, abych celému jídlu dodal trochu kyselosti, pro mě do vyváženosti všech chutí, a velmi jsem si pochutnal! Buďte zdráva!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Cuketové spirály

Jednoduchý a rychlý recept, ve kterém využijete nádhernou sezónní zeleninu, jako je paní cuketa.

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Tofu s jamajskou omáčkou

Jamajský jerk a asijské ramen nudle? Věřte, funguje to. Vyzkoušejte další z oblíbených fusion receptů a dejte vědět, protože mě tento pokrm přímo nadchl.

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.