- 90 g okurky se slupkou
- 20 g bazalky
- 3 lžíce dýňových semínek
- česnek podle chuti
- sůl
- pepř
- olivový olej podle chuti
Jak připravit pesto z okurky
- Bazalku blanšírujte 4 sekundy, potom ihned ji ponořte do velmi studené vody a vymačkejte.
- Vložte do sekáčku spolu s ostatními surovinami. Mixujte, dokud nezískáte požadovanou konzistenci.
- Dejte do misky a polijte olivovým olejem.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Můžete použít jak teplé, například na těstoviny, nebo studené, jako dip k jakémukoliv pokrmu.
- Neloupejte okurku, pestu bude mít pěknou barvu a všechny vitamíny, co jsou ve slupce, budou na talíři.Okurky použijte i se slupkou, pokud jsou vaše ze zahrady nebo bio.
- Bazalku můžete mixovat i syrovou, ale kvůli zachování barvy je lepší blanšírovat.
- Na jakékoliv pesto je důležité použít co nejkvalitnější olivový olej.
Obměna
- Můžete přidat i lžíci lahůdkového droždí.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ou, to vypadá lákavě a věci na tom mám😁Vierko, vydrželo by to do druhého dne v lednici, nebo tři?