Ingredience na omáčku pro 4 osoby
- asi 20 cm bílé části pórku
- 5 PL lžic sezamového oleje (úplně nejlepší je sezamový olej z restovaných semínek)
- lžíce citronové šťávy
- 1 uzené tofu
- 2 PL lžíce sezamového semínka (bílé, černé nebo kombinace)
- 400 g suchých celozrnných těstovin
- sůl
Postup
Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Pórek nakrájíme na jemné proužky. Pomalu ho osmahneme spolu s trochou soli na pánvi na sezamovém oleji. Mezitím si nastrouháme tofu na jemno. Do pánve přidáme sezamové semínka a ještě chvíli je spolu s pórkem restujeme. Nakonec přidáme nastrouhané tofu, šťávu z citrónu a vše dobře promícháme s uvařenými těstovinami.
Servírujeme
Nezapomeňte si talíř doplnit o kopeček kvašené zeleniny. V létě můžete přidat kousek čerstvé zeleniny, v chladnějších dnech raději zeleninu napařenou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Kombinujeme
Tato omáčka je nejlepší s těstovinami. Pokud použijete kukuřičné nebo rýžové, máte bezlepkové jídlo. Stejně tak je dobrá i s rýží či jinou obilovinou.
Děti
Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Páteční fofr večeře 🙂
Velmi rychlý a přitom tak dobrý recept 🙂