Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Těstoviny na pórku a tofu

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim

V létě se mi nechce moc vařit a už vůbec ne trávit hodně času u plotny, proto mám ráda rychlá, jednoduchá jídla. A protože moje děti milují těstoviny, je tu opět jedna výborná a hlavně moc dobrá omáčka.

Chci vám přiblížit svůj příběh, který je nejen o tom, jak jsem se díky vaření projedla k lepšímu vztahu sama k sobě, ...

Ingredience na omáčku pro 4 osoby

  • asi 20 cm bílé části pórku
  • 5 PL lžic sezamového oleje (úplně nejlepší je sezamový olej z restovaných semínek)
  • lžíce citronové šťávy
  • 1 uzené tofu
  • 2 PL lžíce sezamového semínka (bílé, černé nebo kombinace)
  • 400 g suchých celozrnných těstovin
  • sůl

Postup

Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Pórek nakrájíme na jemné proužky. Pomalu ho osmahneme spolu s trochou soli na pánvi na sezamovém oleji. Mezitím si nastrouháme tofu na jemno. Do pánve přidáme sezamové semínka a ještě chvíli je spolu s pórkem restujeme. Nakonec přidáme nastrouhané tofu, šťávu z citrónu a vše dobře promícháme s uvařenými těstovinami.

Servírujeme

Nezapomeňte si talíř doplnit o kopeček kvašené zeleniny. V létě můžete přidat kousek čerstvé zeleniny, v chladnějších dnech raději zeleninu napařenou.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Kombinujeme

Tato omáčka je nejlepší s těstovinami. Pokud použijete kukuřičné nebo rýžové, máte bezlepkové jídlo. Stejně tak je dobrá i s rýží či jinou obilovinou.

Děti

Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
18. 11. 2024

Páteční fofr večeře 🙂

Jaroslav Hlávka
22. 10. 2024

Velmi rychlý a přitom tak dobrý recept 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zapečené těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky!

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...