- 1 hrnek jahel
- 4 lžíce loupaného šáchoru (loupané oříšky tigernut)
- 4 hrnky vody
- špetka soli
- 2 lžíce karobu/kakaa
- 4 lžíce obilného sladu (celiaci rýžový sirup)
Postup
- Do hrnce vložíme propláchnuté jáhly a šáchorové oříšky spolu s vodou a špetkou soli.
- Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme cca 20 minut do vstřebání vody.
- Přidáme slad/sirup podle chuti a důkladně rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému.
- Polovinu krému nalijeme do mističek a zbývající část obarvíme karobem/kakaem a rozmixujeme opět do hladkého hnědého krému.
- Na první vrstvu krému nalijeme opatrně druhou, aby zůstaly oddělené.
- V zimě podáváme teplé, v létě chlazené.
Obměna
Pokud nemáte problém s ořechy, můžete nahradit šáchorové oříšky běžnými ořechy či mandlemi. Daší možností je dát na dochucení kokos nebo semínka.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
Krém můžeme snadno připravit ze zbytků obilí – stačí je rozmixovat s horkou vodou.
Po vychlazení se dá krém vyklopit na talířek.
Skladujeme v chladničce. Pokud nalijeme do lahviček, můžeme brát s sebou na cesty.
Děti
Dezert je vhodný pro děti od 1 roku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Super tip, děkuju!!
Ale kde tiger nuts sehnat, mate někdo tip?
Používám mouchu ze šáchoru na kuličky s datlemi, je to dobrot.