Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Oříškové minimuffinky

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
Na oříškový spodek:
  • 3 velké lžíce oříškového másla (kešu, kokosové, mandlové,..)
  • 2 lžíce kakaového másla
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 3 lžíce vody
  • trošku mleté vanilky
  • špetka soli
Na ozdobu:
  • kvalitní hořká čokoláda
  • lyofilizované jahody
  • kokos

Před třemi lety  se nám maminka Jana svěřila s

Postup

  1. Nejdříve si na mírném plameni rozpustíme kakaové máslo a necháme ho vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. Na oříškový spodek smícháme rozpuštěné máslo a zbytek ingrediencí a pořádně promixujeme.
  3. Směs přendáme do malých formiček na muffinky (vyjde zhruba na 7-10 formiček) a dáme na chvíli ztuhnout do lednice.
  4. Rozpustíme si čokoládu (pokud je směs moc hustá přidáme trochu kokosového oleje).
  5. Čokoládu nalijeme na ztuhlý oříškový spodek, posypeme lyofilizovanými jahodami nebo kokosem a necháme několik hodin ztuhnout v lednici.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

8 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Rýžové vafle

Tyto rýžové vafle s krásnou křupavou kůrkou vám určitě připomenou chuť sushi. Můžete je použít jako netradiční přílohu k jakémukoliv pokrmu.

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....
74
52

Toto jste o medvědím česneku nevěděli

Medvědí česnek je jedna z prvních bylin, které na jaře vyrážejí a které mohou člověku po dlouhé zimě dodat energii a vitaminy. Už začíná jeho sezóna! Víte,...

Druhá šance pro váhavé: Dnes končí možnost naskočit do Jarní očisty 2025

Ještě dnes se k nám můžete přidat a strávit s námi báječných 8 týdnů s chutným jídelníčkem, video cvičením, živou poradnou a prima partou. Za pár dní se mů...

Smaženky nejen do omáček

Smaženky jsou takovou slanou chuťovkou, ale lze je využít i do omáček. A nebo jen tak třeba na oslavy jako finger food, skvěle chutnají s různými dipy.

Tempeh na balzamiku

Velmi rychlá a lahodná úprava tempehu, který můžete použít jako bílkovinnou součást vašich pokrmů.