- 500 ml kokosového mléka
- 100 g vlašských ořechů
- 150 ml javorového sirupu
- 170 ml nálevu z cizrny
- 50 g vanilkové hrašky
Postup
- Nejprve si připravíme máslo z vlašských ořechů. Ořechy opražíme v troubě nebo na pánvičce, přendáme do mixéru a rozmixujeme na máslo. Z vlašských ořechů to jde celkem dobře, nejsou tak tvrdé, jako třeba mandle.
- V hrnci promícháme kokosové mléko s hraškou a za občasného míchání vaříme 20 minut přikryté poklicí. Pak směs smícháme s ořechovým máslem a javorovým sirupem. Necháme vychladnout.
- Z nálevu z cizrny vyšleháme tuhý sníh. Cizrnu vařte v malém množství vody, aby byl nálev opravdu “hustý” a šlo to pěkně vyšlehat. Pokud dáte vody více, nepůjde to tak hezky vyšlehat a pořád bude sníh řídký. Pak sníh opatrně smíchejte s ořechovou směsí a vše přelijte do vhodné nádoby. Nejlepší je asi silikonová, ze které je pak možné semifreddo hezky vyklopit. Jinou formu je lepší vyložit potravinářskou fólií. Nechte vychladit několik hodin, nejlépe přes noc. Před krájením nechce semifreddo 15 – 20 minut povolit při pokojové teplotě. Je možné ho ozdobit rozpuštěnou kvalitní čokoládou a sekanými ořechy.
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Zkuste a uvidíte :-). Možná vám přijde divný ten nálev z cizrny, ale nemá to tam žádnou pachuť.
Jak tohle muze chutnat?