- 2 cibule
- 2 hrnky uvařených černých fazolí
- 3/4 litru vody z fazolí/vývar
- 1/4 dýně hokkaido
- 1 řepa
- kus zázvoru
- koření: 1 lžíce sladké papriky, špetka chilli, špetka pepře
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- šálek studené vody
- 2 lžíce rostlinné smetany
- 1 lžíce umeocta
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžíce sojové omáčky
- špetka soli
Jak uvařit výborný guláš z dýně, řepy a černých fazolí
- Očistíme a na drobno pokrájíme červenou řepu, dýni omyjeme a pokrájíme na větší kostky i se slupkou.
- V hrnci krátce orestujeme na oleji cibuli se solí, přidáme dýni, řepu, pepř, chilli a papriku.
- Pár minut restujeme.
- Přidáme fazole s vodou z vaření (nebo vývar) a necháme pod pokličkou vařit cca 20 min.
- Nastrouháme zázvor a vymačkáme šťávu.
- Když je zelenina měkká, přidáme zázvorovou šťávu a zavaříme (1 minutu) kukuřičný škrob rozmíchaný ve studené vodě.
- Odstavíme a podle chuti přidáme umeocet, sojovou omáčku a smetanu.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Kukuřičného škrobu dejte podle potřeby, vždycky můžete přidat.
Obměna
- Koření můžete nahradit jinými oblíbenými bylinkami, místo zázvor můžete dát česnek.
- Vyměnit můžete i luštěninu nebo zeleninu podle aktuálních zásob. Dostanete zase jiný guláš.
Kombinujeme
- Guláše se výborně hodí ke knedlíku, pokud máte rádi českou klasiku.
- My ho často jíme s vařeným obilím.
Děti
- Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1,5 roku, pokud nedáme koření a šetříme se solí.
- Dětem mladším jednoho roku obvykle nepodáváme fazole.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Výborně vychucený gulášek,děkuji za dokonalý recept😘Část jsem rozmixovala, zahustila jsem jen lžičkou kuzu. K tomu kroupové knedlíky a hurá, první posypka z medvědího česneku 👍😋
Miluju kombinaci dýně-repa. Guláš chutnal moc, přidala jsem ještě žampiony a na smetanu jsem zapomněla. I tak byl famózní.