1. “Smetanová” vaničková zmrzlina
Kombinace rostlinného jogurtu, ovoce a zdravého sladidla vykouzlí krémovou, smetanovou zmrzlinu do vaničky, kterou můžete nabírat i dětem do kornoutků.
2. Jahodový nanuk
Čistě ovocný nanuk vhodný i pro menší děti. Výborný je jak z jahod, tak z jiného ovoce. Děti budou milovat tyto nanuky vícebarevné – stačí na sebe nalít různé vrstvy ovoce.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

3. Nanuk z bezinek
Pokud nemáte přístup k ovoci, vyrazte do přírody na bezinky a máte veganskou zmrzlinu téměř zadarmo! Osvěžující a příjemně sladký a voňavý nanuk z květů bezinek.
4. Tropický nanuk s polevou
V horkém počasí nebo na dovolené, kde je tropické ovoce lokální, můžeme vyrobit tento tropický nanuk. Dají se použít fíky, ananas, papája, banán a další ovoce. Polevou můžete nanuk zalít jen z části, anebo celý.
5. Nanuk z ostružin
Nanuk můžete udělat z jakéhokoliv ovoce, které je právě v sezóně. Ostružin je v létě plný les, a tak si můžete zadarmo vyrobit osvěžující pochoutku. Pokud chcete nanuk posunout ještě o level výš, udělejte si více různých ovocných druhů a ty vrstvěte na sebe, můžete vytvořit třeba nanuk barev duhy.
7. Nanuk více chutí
Nebojte se kombinací! Můžete do veganské zmrzliny zkombinovat jak různé druhy ovoce, tak také třeba ovoce a bezinky, mátu atp.
8. Dětský nanuk aneb ovocný agar
Chcete dopřát nanuk i těm nejmenším dětem? Vymysleli jsme variantu, která se hodí i do dětských tlapek a největšího vedra. Děti budou nadšené, že mají zmrzlinu a my zase, že je zdravá, že děti nebudou opatlané a nanuk přežije i horké dny a cestování – jednoduše ideální kombinace.
Který nanuk nebo zmrzlinu máte nejraději vy nebo vaše děti?
Jaké zmrzliny děláte? Podělte se s námi o vaše tipy, recepty a zkušenosti.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Letos jsme prvně dělali rybízový 🙂