- voda
- okurka
- citrón
- pár kostek ledu
Do džbánku dáme vodu, omytou a na tenká kolečka nakrájenou okurku i se slupkou a stejně nakrájený citrón. Necháme pár minut vyluhovat a podáváme včetně okurky a citrónu. Chceme-li dosáhnout výraznější chuti, připravíme s předstihem a skladujeme v lednici.
Praktické
Pokud vaši hosté neocení teplý nápoj v horkých dnech, jak jsme tomu naučeni my, neváhejte do džbánku přidat led.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Nemáte-li bio citrón, oloupejte kúru a do džbánku vkládejte oloupaný.
Kdo potřebuje nápoj sladký, nikoli jen osvěžující, přidá podle chuti ovocný koncentrát (ovocenka, jablečný/hruškový koncentrát apod.).
Obměna
Část vody můžete nahradit jablečným moštem.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Přesně, s mátou nebo i meduňkou je to ještě větší bašta. Zrovna jsem žádnou neměla, ale můžu vřele doporučit. I u nás měla limonáda úspěch u konvenčních strávníků :-)
Takovou limču jsme s kamarádkou objevily v naší oblíbené kavárně a tam dávají ještě lístečky máty. Takže to u nás teď frčí. Já dokonce okurku, citron a mátu dávám do banche a soused-sladkomil ;-) nám náš drink minule vypil sám. Pohrdl kofolou, džusem i pivem a uvítal nechlazený krásně vypadající nedoslazovaný nápoj.