- voda
- okurka
- citrón
- pár kostek ledu
Do džbánku dáme vodu, omytou a na tenká kolečka nakrájenou okurku i se slupkou a stejně nakrájený citrón. Necháme pár minut vyluhovat a podáváme včetně okurky a citrónu. Chceme-li dosáhnout výraznější chuti, připravíme s předstihem a skladujeme v lednici.
Praktické
Pokud vaši hosté neocení teplý nápoj v horkých dnech, jak jsme tomu naučeni my, neváhejte do džbánku přidat led.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Nemáte-li bio citrón, oloupejte kúru a do džbánku vkládejte oloupaný.
Kdo potřebuje nápoj sladký, nikoli jen osvěžující, přidá podle chuti ovocný koncentrát (ovocenka, jablečný/hruškový koncentrát apod.).
Obměna
Část vody můžete nahradit jablečným moštem.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Přesně, s mátou nebo i meduňkou je to ještě větší bašta. Zrovna jsem žádnou neměla, ale můžu vřele doporučit. I u nás měla limonáda úspěch u konvenčních strávníků :-)
Takovou limču jsme s kamarádkou objevily v naší oblíbené kavárně a tam dávají ještě lístečky máty. Takže to u nás teď frčí. Já dokonce okurku, citron a mátu dávám do banche a soused-sladkomil ;-) nám náš drink minule vypil sám. Pohrdl kofolou, džusem i pivem a uvítal nechlazený krásně vypadající nedoslazovaný nápoj.