- celozrnný oves
- čočka beluga
- olivový olej
- saturejka
- česnek
- umeocet
- sůl
- 2 mrkve
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- hrst mandlí
- petrželka
Jak připravit oves s pestem z mrkve
- Uvařte oves, jak jste zvyklí a nechte stranou.
- Uvařte černou čočku a nechte okapat od tmavé vody. Kdo chce, může i propláchnout.
- Do mixéru dejte kousky syrové mrkve, mandle, olivový olej, sůl, droždí a nahrubo rozmixujte.
- Na pánev dejte olej, rozpalte ho a přidejte prolisovaný česnek a snítku saturejky a restujte, až se česnek rozvoní.
- Přidejte čočku, oves a několik lžic připraveného mrkvového pesta.
- Pořádně promíchejte, pokapejte umeoctem a nechte na středním plameni prohřát několik minut.
- Hotový pokrm posypte sekanou petrželkou.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Pesto můžete použít i jako pomazánku na pečivo nebo do placek.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkovou obilovinu.
Obměna
- Můžete použít jiné obilí a luštěninu.
- Na pesta používejte kvalitní olivový olej.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Obědvám s Vierkou 🙏❤️
Stálice na stole ve Velkém Poříčí, díky Vierko 🙏❤️