Inspiraci pro tyto výborné sušenky jsem našla na kitchenette.cz, upravila jsem si je na “zdravější” bez cukru, medu a másla. Pozor, hrozí ochutnávání až do umebošky :)
Ingredience a pomůcky:
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- hrnek ovesných vloček
- hrnek špaldové mouky
- hrnek sekaných vlašských ořechů
- semínka (dávám sezamové a slunečnicové)
- lžička jedlé sody
- lžička skořice
- špetka soli
- vanilka (nemusí být)
- 2 velké lžíce kokosového oleje
- 2 velké lžíce sladěnky
Postup:
Smícháme suché ingredience (kromě sody) v míse. Na kokosovém oleji zahřejeme sladěnku, přidáme jedlou sodu, kterou jsme předtím zamíchali v 2 lžících horké vody. Přidáme mokrou část k té suché a smícháme. Na pečící papír tvarujeme sušenky, nám chutnají co nejtenčí. Množství vyjde cca na 3 plechy. Pečeme v troubě na 150c (cca 15 – 20 minut).
Praktické rady:
Doporučuju na plech tvarovat mokrými lžícemi, nepřepéct až do hněda, ihned po vyndání z trouby odlepte z pečícího papíru. Sušenky jsou po vyndání z trouby měkké, ale po vystydnutí jsou krásně křupavé. Skladuju je v uzavřené krabičce, ale stejně moc dlouho nevydrží. Mlsný manžel si je maže marmeládou nebo medem.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Moje oblíbené sušenky ❤️
Dobre susenecky, takove “bebecka”, ale na mne asi uz moc orisku a seminek, trochu tezke do zaludku, priste jich dam min a bude to susenka ideal :-)