- žlutý patizon
- cuketa
- tempeh
- olej
- česnek
- černý kmín (černucha/nigella sativa)
- kmín
- pažitka
- ovesné vločky
- kurkuma
- sůl
- citrónová šťáva
Jak připravit ovesnou kaši s cuketou a patizonem
- Ovesné vločky namočte na 30 minut do vody.
- Tempeh, cuketu a patizon nasekejte a přidejte koření..
- Na pánev dejte olej, koření, prolisovaný česnek, nasekanou cuketu, tempeh a patizon a osmahněte.
- Přidejte scezené vločky, kurkumu, sůl, zalijte vodou a za stálého míchání vařte, dokud nevznikne měkká kaše.
- Naservírujte na talíř, pokapejte citrónová šťávou a posypejte nasekanou pažitkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Citrónová šťáva je v receptu důležitá, kvůli chuti.
- Do tohoto recept můžete využít odřezky z receptu Mls na špejli.
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků. Na osobu počítejte 50 g ovesných vloček.
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové ovesné vločky.
- Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.).
Obměna
- Můžete použít jakékoliv vaše oblíbené koření.
- Zeleninu můžete obměnit podle sezóny a chuti.
Děti
- S menším množstvím oleje a soli a bez pikantního koření vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář