Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Ovocný jahelník s agarem

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Tenoučké těsto a osvěžující náplň.

Ingredience

Korpus

  • 100 g jáhel (malé)
  • 80 g strouhaného kokosu
  • 1/4 lžičky skořice
  • 2 lžičky kakaa z nepražených bobů
  • 5 lžic rýžového/agávového sirupu
  • špetka nerafinované soli

Poleva

  • broskvový kompot (cca 4ks broskví-domácí bez cukru)
  • 10 g prášku agar-agar
  • 4 lžíce rýžového/agávového sirupu
  • špetka nerafinované soli

Každá zima pro byla ve znamení angín a zánětů močových cest, letos se přidal i reflux. Byla jsem zoufalá a znechucená...

 

Postup

Korpus

  1. Jáhly v sítu propláchneme a vaříme v dvojnásobném množství cca 20min, dokud se nerozvaří.
  2. V průběhu vaření můžeme přidat vodu-potřebujeme získat velmi hustou kaši.
  3. Během varu na suché pánvi opražíme kokos.
  4. Uvařené horké jáhly nasypeme do mísy, přidáme kokos, sirup, kakao a vše řádně promícháme.
  5. Poté ještě teplé vtlačíme mokrýma rukama do zapékací formy (28cm) a dáme vychladnout.

Poleva

  1. Do hrnce nalijeme šťávu z kompotu dolitou do 1/2 l vodou, přidáme nakrájené broskve na plátky,sirup a prohřejeme.
  2. V trošce vlažné vody rozmícháme agar a vmícháme do broskví.
  3. Po 10 sekundách od okamžiku varu stáhneme z ohně.
  4. Polevu hned vlijeme na vychladlý korpus, dozdobíme dle fantazie a vše necháme vychladnout.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Jmenuji se Marcela, moc ráda vařím a výtvarničím a to hlavně s dětmi. Chtěla bych se s vámi podělit o naše výtvory a třeba vás i inspirovat.

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Moc výborný. Dětem rodině chutná. Určitě se budeme k receptu vracet. A navíc díky nehodě jsme prošli na výbornou jahlovou kaši 🤣 špatně jsem si to přečetla a rovnou jahly a kokos vařila spolu. Doporučuji klidně 😁

Ten kokos tam má nějakou pojící funkci, nebo je pro chuť? Půjde to bez něj? Kokos mi vůbec nechutná.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Třešňová buchta pro lenochy

Na téhle buchtě mě baví, že všechno dám do jednoho pekáčku, strčím do trouby a víc se moc nestarám. Šetřím čas i nádobí. A výsledek je skvělý dezert bez cu...

Krémová zmrzlina “Míša” ze 3 ingrediencí

Míša je oblíbený nanuk u dětí i dospělých, ale jeho složení není příliš ideální. Není nic jednoduššího, než si takovou zmrzlinu vyrobit doma. Stačí vám na ...

Nepečené “tvarohovo-pudingové” řezy s ovocem

Věrná kopie babiččina tvarohovo-pudingového řezu s piškoty a ovocem z mého dětství, ale ve zdravé podobě. Skvělé letní osvěžení a mlsání pro děti i dospělé...

Mandlový tapioka pudink s ovocem

Lehké ovocné dezerty jsou v horkých dnech skvělou svačinou. Pudinky s ovocem jsou dobré a krásné, proto se dají připravit i jako pohár na oslavy.

Mirabelkový nákyp

Špendlíky neboli mirabelky, rostou v létě úplně všude. Nasbírejte od každé barvy trochu a udělejte si výborný nákyp.