Korpus
- 100 g jáhel (malé)
- 80 g strouhaného kokosu
- 1/4 lžičky skořice
- 2 lžičky kakaa z nepražených bobů
- 5 lžic rýžového/agávového sirupu
- špetka nerafinované soli
Poleva
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- broskvový kompot (cca 4ks broskví-domácí bez cukru)
- 10 g prášku agar-agar
- 4 lžíce rýžového/agávového sirupu
- špetka nerafinované soli
Postup
Korpus
- Jáhly v sítu propláchneme a vaříme v dvojnásobném množství cca 20min, dokud se nerozvaří.
- V průběhu vaření můžeme přidat vodu-potřebujeme získat velmi hustou kaši.
- Během varu na suché pánvi opražíme kokos.
- Uvařené horké jáhly nasypeme do mísy, přidáme kokos, sirup, kakao a vše řádně promícháme.
- Poté ještě teplé vtlačíme mokrýma rukama do zapékací formy (28cm) a dáme vychladnout.
Poleva
- Do hrnce nalijeme šťávu z kompotu dolitou do 1/2 l vodou, přidáme nakrájené broskve na plátky,sirup a prohřejeme.
- V trošce vlažné vody rozmícháme agar a vmícháme do broskví.
- Po 10 sekundách od okamžiku varu stáhneme z ohně.
- Polevu hned vlijeme na vychladlý korpus, dozdobíme dle fantazie a vše necháme vychladnout.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Moc výborný. Dětem rodině chutná. Určitě se budeme k receptu vracet. A navíc díky nehodě jsme prošli na výbornou jahlovou kaši 🤣 špatně jsem si to přečetla a rovnou jahly a kokos vařila spolu. Doporučuji klidně 😁
Ten kokos tam má nějakou pojící funkci, nebo je pro chuť? Půjde to bez něj? Kokos mi vůbec nechutná.