Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Ovesné vafle 2 v 1 od Tinky

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

V komentaroch sa občas objaví poznámka, že chýba jedlo hutnejšej konzistencie. Tieto vafle možu ľahko pomocť, pritom nie sú suché a obsahujú minimum múky. Navyše varianta s karobom uspokojí chuť na sladké i u tých, ktorí nič sladké práve nemožu..

K účasti na programech Jíme Jinak mě motivovaly naše děti a jejich partneři, kteří se stravují jinak už dávno a já js...

Ingredience

  • podľa hladu jemné ovsené vločky – asi za hrsť na jednu vaflu
  • prípadne uvarené zbytky ryže, či inej obilniny
  • trocha ryžovej alebo ovsenej múky
  • soľ
  • može byť rasca (kmín)
  • ak má niekto chuť, tak semienka
  • vriaca voda
  • na sladko chutiacu variantu ešte karob, perníkové korenie alebo škoricu a strúhaný kokos

a samozrejme vaflovač :-)

Do misky nasypeme vločky, pridáme soľ a zalejeme takým množstvom vriacej vody, aby boli potopené, ale voda nad ne nepretŕčala. Necháme postáť asi 5 minút – zatiaľ sa nám zohreje vaflovač. Keď vločky vsiaknu všetku vodu, možeme k nim pridať obilninu (pokojne rovnaké množstvo, ako je napitých vločiek), rascu, prípadne semienka. Posypeme troškou (asi lyžica) ryžovej, resp. pohánkovej múky a poriadne lyžicou premiešame. Nezľaknite sa, cesto je veľmi husté – dajú sa pokojne formovať gule.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Postup

ne nakladáme primerané množstvo na rozpálený vaflovač a upečieme.

Pre sladko chutiacu variantu do cesta pridáme kokos, karob a korenie. Netreba žiadne sladidlo ani hrozienka.

Vafle možu mať roznu konzistenciu – ak sa prepečú kratšie, zostanú makké, ak ich necháme vo vaflovači dlhšie, získame chrumkavú pochúťku. A pre našich najmenších sa z toho istého cesta dajú v prípade potreby uvariť knedlíky.

Dobrú chuť!

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

S radostí pečuji o stránky Jíme Jinak, točím a stříhám videa, fotím jídla, vyrábím naše online kurzy a mnoho dalšího. Jídelníček Jíme Jinak mám vyzkoušený na vlastní kůži a ke klasickému už bych se nevrátil. Taky díky tomu, že mi Eva vaří samé dobroty!😉

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Slavomíra
18. 2. 2024

Na skúšku 1 na sladko (kokos+škorica),1 s kmínom_ k vločkám som pridala krúpy (mix) a “objavená” nová konzistencia sladkosti/príloha😀

Moc děkujeme za recept 🧇🙂😋👍přidala jsem i vař.obilí a prošlo to u všech 👌

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Meloun více chutí

Zbyla už po melounu jen slupka? Tak ji znovu naplňte novým melounem – tentokrát agarovým s ovocem.

Zdravé celozrnné muffiny

Velmi jednoduchý a rychlý recept na muffiny, který můžete libovolně obměňovat a pokaždé budou “mafiny” jiné, vždycky ale skvělé!

Bezlepkový koláč s arónií a chia semínky

Arónie neboli černá jeřabina se opět dostává do povědomí lidí díky jejím léčivým účinkům a vysokému obsahu vitamínů, flavonoidů, železa a vápníku. Právě te...

Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem

Ten se tedy povedl! Mám pro vás velmi chutný tip jak zužitkovat přebytky sušeného ovoce, které se ve zdravě se stravujících rodinách během svátků snadno se...

Tartufini s lískovým oříškem

Tento recept vás určitě nezklame a jistě zachutná celé rodině. Můžete je připravit třeba jako milé překvapení pro vaše hosty, skvěle se budou hodit také ja...