- listy maliníku
- listy meduňky
- okvětní lístky růže svraskalé
- okvětní lístky růže stolisté
Jak připravit bylinkový oxidovaný čaj
- Nasbíráme zdravé, čisté listy a necháme je zavadnout.
- Pak narušíme jejich strukturu – zmuchláme je.
- Napěchujeme na husto do skleničky.
- Položíme na slunečné místo, listy se zapaří a zhnědnou. Oxidace trvá tak 24 – 48 hodin.
- Poté usušíme.
- Uchováme ve sklenici a necháme dozrát až dva měsíce pro plnou chuť.
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
Praktické
- Takto zoxidované listy mají chutnat jako černý čaj.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv bylinky nebo květy léčivek nebo jedlých květin.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
ty jo mela jsem japonsky caj z listu boruvky, japonci ho piji jako neteinovou nahrazku, a byl fakt vyborny chutnal jako cerny a dlouho jsem premyslela jak ho vyrobit doma, boruvky jsou zadara v lese, ze jo. :)
Tohle hned Verčo zkusím, mám nadúrodu bylinek :-)