- 400 g kokosového mléka
- 40 g rýžové mouky
- sůl
- 1 lžička agaru
- 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
- šťáva z půlky citrónu
- pistácie
- 2 medjoul datle
- pažitka
- ředkvičky
- extra panenský olivový olej
Jak připravit sýrovou panna cottu bez laktózy
- Do hrnce nalijte kokosové mléko, přidejte mouku, lahůdkové droždí, agar, sůl, citronovou šťávu a dobře promíchejte.
- Směs dejte vařit a za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne.
- Panna cottu nalijte do malých jednoporcových skleniček. Nechte pár hodin vychladit v lednici.
- Ředkvičky ochucené olejem a solí vložte do trouby a pečte asi dvacet minut.
- Nasekejte pažitku a pistácie. Datle nakrájete na malé kousky a smícháme je s nasekanými pistáciemi.
- Vytáhněte panna cottu z lednice a povrch ochuťte pečenými ředkvičkami a ochucenými pistáciemi a nakonec přidejte pár kapek extra panenského olivového oleje.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Panna cotta se může připravit třeba i večer, pokud jí chcete podávat druhý den na oběd. Na poslední chvíli už jen přidáte na vrch posypku a máte hotovo.
- Dělejte malé porce! Je to syté a předkrm nesmí zasytit.
- Vhodné k tomuto receptu jsou třeba různé tyčinky, placičky i obyčejný kváskový chléb.
- Možná víc než panna cotta by se hodil název sýrová panna cotta, chuťově připomíná roztíratelný sýr.
- Možná se někomu nebude pozdávat, že jsou tam sladké datle, ovšem doporučuji je nevynechat, chcete přece něco zvláštního.
Obměna
- Místo pistácií můžete použít i piniové oříšky a nebo obyčejné mandle.
- Pečenou ředkvičku, pokud nechcete ztrácet čas pečením, můžete vynechat.
- V létě místo datlí můžete přidat kousek fíku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
- Pozor na kusy pistácií.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář