Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Panna cotta s lesními plody

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna jaro
sezóna léto

U nás máme panna cottu všichni moc a moc rádi. Je rychlá na přípravu a veganská verze je fantastická, nikdo nepozná rozdíl. Překvapte vaše hosty tímto fantastickým dezertem.

Ingredience
6 porcí
Na panna cottu:
  • 400 ml kokosového mléka z plechovky
  • 400 ml mandlového mléka
  • podle chuti rýžový slad
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • vanilka
  • 1 lžička agaru
Na omáčku:
  • maliny
  • citrónová šťáva
  • agar
  • trocha rýžového sirupu
Na dekoraci:
  • čokoláda
  • lístečky máty peprné
  • celé lesní plody - borůvky, maliny, ostružiny

Petru neustále trápily bolesti břicha a průjem, stále jí rozháněli slepé střevo. Byla to ale Crohnova choroba. Navíc ...

Jak připravit pannu cotta bez laktózy

  1. Ve vodní lázni nechte změknout čokoládu, aby se dala bez problémů roztírat. Pak, za pomocí lžičky nebo štětečku, natřete čokoládu na listy. Natírejte na stranu, kde je dobře vidět žilnatina. Pak dejte na pečící papír a nechte v lednici ztuhnout. Až čokoláda ztuhne, sloupněte listy z čokolády a uchovejte v lednici až do použití.
  2. Smíchejte všechny ingredience na panna cottu, dejte do hrnce a vařte asi 5 minut.
  3. Nalijte krém do formiček, které se vám budou potom dobře vyklápět. Nechte ztuhnout v lednici i několik hodin.
  4. Když je panna cotta ztuhlá, vyklopte jí na talířek.
  5. Rozmixujte trochu malin a propasírujte je přes sítko, abyste je zbavili zrníček. Oslaďte, jak libo a zakápněte citrónovou šťávou, přidejte špetku agaru, rozmíchejte a povařte 2 minuty. Nechte vychladnout.
  6. Polijte váš dezert omáčkou z malin, ozdobte čokoládovými listy a lístečky Máty.m
  7. Uchovejte v lednici až do použití.

Praktické

  • Budete potřebovat listy rostlin. Já použila růži, protože má pevné listy a dobře se na ně roztírá čokoláda.
  • Používejte jenom listy rostlin, co nejsou chemicky ošetřeny!! Nejlépe z vlastní zahrady. Nikdy nepoužívejte rostliny ze zahradnictví, z parků a okolo chodníků a silnic.
  • Nikdy nepoužívejte lístky z toxických rostlin.
  • Jako první si připravte lístečky a dejte je ztuhnout do lednice.
  • Co se týče omáčky, nepřehánějte to s agarem. Má to být omáčka, ne želatina.
  • Správně připravená panna cotta má na talíři “tancovat”. Zatřeste talířkem a uvidíte hned, jestli má tu správnou konzistenci. Pokud se vám rozteče, dali jste málo agaru. Pokud je tuhá a nehýbá se, dali jste agaru příliš hodně. Jde o cvik. Žádný učený z nebe nespadl…

Obměna

  • Můžete použít i jiné ovoce.
  • Můžete zvolit jinou dekoraci, pokud nemáte čas připravovat čokoládové listy, stačí i rozpuštěná čokoláda.

Děti

  • Bez čokolády vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Křehký tvarohový řez s lesním ovocem (vegan, bez mléka)

Křehká, vláčná a přímo rozplývající se na jazyku… To je tato luxusní “tvarohová” buchta – náš nový favorit. Bez cukru, bez mléčných...

Dvojbarevný pohár Míša (bez cukru, bez lepku a bez mléka)

Pokud vám zbude tvaroh z tofu a amasaké, vykouzlíte velmi snadno a rychle jednoduché a chutné pohárky, které tak trochu připomínají dezert Míša z mého děts...

Podzimní kaštanový krém

Mám ráda rychlé sladké dezerty na lžičku, se kterými není moc práce. Jedním z nich je kaštanový krém. Prostě podzimní klasika.

Vánoční dýňové tiramisu

Jednoduchý, zdravý a rychlý dezert, který svou chutí připomíná klasické italské tiramisu.

Bezlepkové košíčky s “tvarohovo”-borůvkovým krémem

Máte přebytky borůvek? Připravte si tyto jednoduché krémové košíčky, které jsou bez lepku, cukru i mléka. Příprava je jednoduchá a z těsta na korpus si můž...

Makovo-višňový dortík

Sezóna višní a třešní je tady a byla by škoda toho nevyužít právě třeba do dezertu. V tomto zdravém osvěžujícím dortíku nenajdete mléko, cukr, vejce ani le...