Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Papírové Tteokbokki (fotopostup)

Uvařeno
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Tento recept je určen milovníkům asijské kuchyně. Tyto neobvyklé papírové tteokboki vám nahradí korejskou specialitu. Máte je připravené raz dva a gumová konzistence vám silně připomene čínské noky.

Ingredience
2 porce
  • 6 listů rýžového papíru
  • přírodní tofu
  • sezamový olej
  • cibule
  • kimchi
  • sušené shiitake
  • hlíva
  • fazole cannellini
  • pak choi
  • mrkev
  • česnek
Na omáčku:
  • 3 lžíce shoyu
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 vrchovatá lžička hatcho miso
  • trocha vody
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
Na dokončení:
  • sezamová semínka
  • čerstvá petrželka

Trvalo mi 4 roky než jsem se odhodlala to s vámi zkusit. Motivací je syn. Měl flíčky na kůži – plíseň. Tak jsem...

Jak připravit asijské Tteokbokki s tofu a zeleninou

  1. Sušené houby shiitake namočte do vlažné vody na několik hodin.
  2. Uvařte fazole canellini a nechte si stranou vodu, ve které se vařily.
  3. Do pánve nalijte sezamový olej, přidejte kimchi, nakrájenou cibuli, mrkev, pak choi a hlívu. Jemně orestujte.
  4. Přidejte fazole cannellini, trochu vody, ve které se vařily, shiitake, přikryjte poklicí  a duste.
  5. Každý jednotlivý list rýžového papíru namočte, dokud nezměkne. Dejte na sebe tři listy a srolujte je. Nakrájejte na 4 kusy.
  6. Všechny ingredience na omáčku smíchejte.
  7. Nyní, když je zelenina uvařená, přidejte tofu, papírové tteokbokki a přelijte omáčkou. Vařte 5 minut.
  8. Ke konci vaření posypte čerstvou petrželkou a opraženými sezamovými semínky.

Praktické

  • Rýžový papír namáčejte kus po kuse, ne všechny najednou.
  • Po přidání tofu a tteokbokki jídlo nemíchejte.
  • Na tento recept využijete korejský dolsot nebo i jiný kameninový kastrol.
  • Na stůl servírujte v dolsotu nebo kastrolu, kde se vše vařilo.

Obměna

  • Pro bezlepkovou verzi použijte jiné miso a omáčku tamari.
  • Podle vaší chuti a fantazie můžete přidat jinou zeleninu.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

23 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
2. 9. 2024

Mnam ❤️

Mila Beata
2. 9. 2024

Mnaaam ❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Fazolový nákyp

Tento recept je něco mezi nádivkou a nákypem, je velmi dobrý i vychladlý s jakoukoliv zeleninou nebo salátem. Ideální jídlo pro přechod mezi létem a podzim...

Korejské Japchae jinak

Korejský pokrm Japchae je míchaná zelenina se skleněnými nudlemi ze sladkých brambor a v původní verzi také s masem. Vyzkoušejte tuto zdravější veganskou v...

Pikantní zimní tempeh s černými nudlemi

Co myslíte, může se člověk zamilovat do tempehu, sečuánského pepře či shiitake? Za nás rozhodně ano. Ochutnejte toto lahodné asijské jídlo, které je za pou...