- 6 listů rýžového papíru
- přírodní tofu
- sezamový olej
- cibule
- kimchi
- sušené shiitake
- hlíva
- fazole cannellini
- pak choi
- mrkev
- česnek
Na omáčku:
- 3 lžíce shoyu
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 vrchovatá lžička hatcho miso
- trocha vody
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Na dokončení:
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
- sezamová semínka
- čerstvá petrželka
Jak připravit asijské Tteokbokki s tofu a zeleninou
- Sušené houby shiitake namočte do vlažné vody na několik hodin.
- Uvařte fazole canellini a nechte si stranou vodu, ve které se vařily.
- Do pánve nalijte sezamový olej, přidejte kimchi, nakrájenou cibuli, mrkev, pak choi a hlívu. Jemně orestujte.
- Přidejte fazole cannellini, trochu vody, ve které se vařily, shiitake, přikryjte poklicí a duste.
- Každý jednotlivý list rýžového papíru namočte, dokud nezměkne. Dejte na sebe tři listy a srolujte je. Nakrájejte na 4 kusy.
- Všechny ingredience na omáčku smíchejte.
- Nyní, když je zelenina uvařená, přidejte tofu, papírové tteokbokki a přelijte omáčkou. Vařte 5 minut.
- Ke konci vaření posypte čerstvou petrželkou a opraženými sezamovými semínky.
Praktické
- Rýžový papír namáčejte kus po kuse, ne všechny najednou.
- Po přidání tofu a tteokbokki jídlo nemíchejte.
- Na tento recept využijete korejský dolsot nebo i jiný kameninový kastrol.
- Na stůl servírujte v dolsotu nebo kastrolu, kde se vše vařilo.
Obměna
- Pro bezlepkovou verzi použijte jiné miso a omáčku tamari.
- Podle vaší chuti a fantazie můžete přidat jinou zeleninu.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnam ❤️
Mnaaam ❤️