- 50 g pražená slunečnicová semínka (nebo dýňová, příp. kombinace)
- 2 PL oleje
- rozdušená zelenina (např. cibule, celer, mrkev) /od každé zeleniny cca 50g
- sojovka, umeocet, (citrónová šťáva)
- 1 lžička medvědího česneku nebo stroužek česneku
- 50 g vařené fazole adzuki nebo jiných luštěnin
- jarní cibulka
Postup
- Lehce opražíme opláchnutá semínka na sucho na pánvičce.
- V hrnci rozdusíme zeleninu (navrstvíme olej, cibuli, celer, mrkev, sůl, můžeme trochu podlít vodou) do měkka 3-10 min podle velikosti kousků.
- Semínka rozmixujeme na prášek.
- Zeleninu smícháme s uvařenými fazolemi a česnekem a rozmixujeme dohladka.
- Přidáme prášek ze slunečnicovývh semínek, sójovou omáčku, umeocet a citronovou šťávu.
- Můžeme přidat i něco zeleného – např. jarní cibulku nebo petrželku.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pokud použijete dýňová semínka, bude pomazánka více zelená.
- Zeleninu krájejte na tenké plátky aby byla rychle hotová.
- Pomazánka bude dost hustá po semínkách, nemusíme se tedy bát zeleninu podlít vodou.
- Lze použít jiné koření (bazalka, petržel, oregáno, česnek, tymián, rozmarýn…)
- Říznost dodá i lžička kvalitní hořčice.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Rychle hotová a dobrá pomazánka 🙂
Jo, jo “paštiky” ty já rád 🙂