- bílý patizon
- loupané mungo fazolky
- quinoa
- cibule
- olej
- extra panenský olivový olej
- kmín
- černý kmín (černucha/Nigella sativa)
- růžový pepř
- bílý pepř
- sůl
- čerstvá petrželka
- citrónová šťáva
- strouhaný kokos
Jak připravit patizon s mungem a quinoou
- Quinou uvařte a nechte stranou.
- Mungo uvařte a nechte stranou.
- Na pánev nalijte olej, přidejte kmín a černuchu, na kostičky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený patizon. Jemně restujte, aby se aktivovalo koření. Podlijte vodou, osolte, promíchejte a vařte, dokud patizon nezměkne.
- Přidejte quinou, mungo a dobře promíchejte. Opepřete a přidejte citrónovou šťávu a opražený strouhaný kokos.
- Na talíři pokapejte troškou panenského olivového oleje a přidejte nasekanou petrželku.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Kokos opražte na suché pánvi, opravdu jen lehce, než začne vonět.
- Nevynechte koření ani citrónovou šťávu.
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
Obměna
- Místo quinoy můžete přidat jakokouliv obilovinu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vierko, moc dobré, děkujeme! Patizonu jsem neměla dost, přidala jsem tedy ještě cuketu. Servírovala jsem zeleninovou složku zvlášť, k tomu ječmenný bulgur a cizrnu.
Místo fazolek jsem měla tempeh na kostičky s pikantní omáčkou podle receptu na jemný patizonový krém – bylo to vynikající!😍