- 0,5 hrnku teplé vody
- 0,25 hrnku oleje
- 1 lžíce sladu – možno i víc, máte-li to raději sladší
- Špetka soli
- 1 hrnek hladké celozrnné pšeničné mouky
- 0,5 hrnku hladké kukuřičné mouky
- 1 bio prášek do pečiva
- 2 lžíce perníkového koření – možno vynechat nebo nahradit 2 lžičkami skořice
- 2 lžíce kukuřičného škrobu nebo 1 ks vanilkového bio pudinku
- 1 mrkev nastrouhaná najemno
- 2 jablka nastrouhaná nahrubo
- 1 velká hrst lískových nebo jiných oříšků celých nebo nasekaných
Postup
- Do mísy dáme tekuté suroviny a promícháme.
- Zvlášť smícháme sypké suroviny. Ty přimícháme k tekutým.
- Přidáme mrkev, jablka a ořechy. Důkladně promícháme. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme kukuřičnou mouku.
- Těsto vlijeme na vymazaný a kokosem vysypaný pekáč a pečeme ve vyhřáté troubě na 180st C 20 min, pak stáhneme na 150st C a pečeme ještě asi tak 30 min.
Obměna
Do těsta je možné přimíchat karob nebo kakao.
Vzhledem k tomu, že se jedná o pečený dezert z mouky, není vhodný pro častou konzumaci ani pro malé děti.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Chutove skvela, sladoucka, ale vubec “nenakynula”. A tak je to takovy kaminek do bricha :-)
Velmi rychle , jednoduche a hlavně moc Velká dobrota ♥️♥️♥️♥️ Mnaaaaaam