Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
- Dýni oloupeme (pokud není mladá) a nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm.
- Na plech dáme pečící papír nebo ho vytřeme olejem a poklademe plátky dýně.
- Pomocí mašlovačky potřeme každý plátek pestem z medvědího česneku.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut do změknutí dýně.
Kombinujeme
Pečená dýně se hodí jako doplněk skoro ke každému jídlu, skvělá je k luštěninám a kaším.
Obměna
Místo dýně můžete ogrilovat třeba cibuli, mrkev nebo i cuketu, patizón….
Děti
Grilovanou zeleninu bych dala dětem od 2 let věku. Zprvu jen malý kousek jako doplněk talíře. Doporučuji dát až nakonec, je to pro děti tak chutné, že ji často vyjedí z talíře a už nic jiného nechtějí jíst.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Tak sklidila jsem velkou pochvalu od mojeho , prý to musim zopakovat ♥️♥️♥️ neměla jsem čerstvé pesto , tak jsem improvizovala , dala jsem olej , plátky dýně , sojovku, sul , pepř , cesnekový a cibulový prášek, a medvědí česnek a opravdu velká bašta
Ta věta “doporučuji dát dětem až nakonec” mě pobavila. Jakmile dělám cokoli v troubě, tak Luky sedí před troubou a celou dobu to hlídá. To snad jedině, že bych to dělala v troubě u sousedů :-)