- 3 mrkve
- 1 řepa
- kus dýně (nejlépe hokkaido)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce sladu (rýž. sirupu)
- 1 lžíce hořčice bez cukru
- 1 lžíce rýžového/jablečného octa
- 1 stroužek česneku
- voda na podlití
Jak připravit karamelizovanou zeleninu
- Zeleninu očistíme a pokrájíme na podobně velké kusy, pouze dýni můžeme nechat větší.
- V misce smícháme všechny ingredience na zálivku (česnek protlačíme).
- Zeleninu naskládáme na plech a potřeme 1/2 zálivky, podlijeme troškou vody, aby se nepřipékala.
- Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme cca 20-30 minut.
- V polovině času zeleninu otočíme a potřeme zbylou zálivkou. Na závěr můžeme zapnout na chvíli horkovzduch nebo gril, ale hlídáme, abychom nespálili.
- Vypneme a podáváme.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Používám na pečení zeleniny skleněné pekáčky, které jsou jednak přátelské k vitamínům, jednak se dají snadno umýt (Klubáci 25% sleva) nebo nepřilnavý pekáček (Klubáci mají mimořádnou slevu na nepřilnavé nádobí Eaziglide)
- Pokud budete dělat na plechu nebo v běžném pekáči, doporučuji použít pečící papír pro ulehčení následného odmývání, protože zálivka se ráda napéká.
Obměna
- Místo octa můžete do zálivky přidat balzamiko nebo citronovou šťávu.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ovšem toto je zase další naše nova závislost , luxusní a velmi jednoduchá rychlá dobrota ♥️ Děkujeme
Měli jsme to s kostrou zbyteho NAKYPU S ČERNÝMI FAZOLEMI a KARI SMAZENOU RYZÍ
Dnes jsem dělala, sobě k tempehu, dospělému synovi k masu. Ale oba jsme si nesmírně pochutnali, a současně zpracovali povadlejší zeleninu od dědečka ze zahrádky. Vřele doporučuji. Mrkev, řepa, dýně, cibule.