Ingredience pro 4 osoby
- 2 velké nebo 4 menší hrušky
- 80 g mandlí nebo vlašských ořechů
- 100 g hrozinek
- 2 lžíce marmelády bez cukru nebo jedna lžíce sladu
- trocha skořice
- špetka soli
Postup
Hrušky dobře umyjeme, rozpůlíme a vyndáme jadřinec. Osvědčilo se mi vyškrabat větší díru, aby se do hrušky vešlo více nádivky. Slupku neloupeme, drží hrušku pohromadě, pokud není hezká, nemusí se slupka jíst. Spařené hrozinky umeleme nebo nasekáme nahrubo, stejně tak mandle a smícháme je se 2 lžícemi marmelády, špetkou soli a skořicí. Nádivka by měla být hutnější, ne tekutá. Předehřejeme si troubu na 180°C a naplníme hrušky. Dáme na plech na pečící papír. Pečeme asi 30-40 minut do změknutí hrušky.
Praktické
Dejte pozor, aby hrušky byly opravdu dobře upečené, poznáte to podle toho, že jsou zcela měkká a začínají se rozpadat.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Na vyndavání jadřince se mi osvědčila lžička na melouny nebo obyčejná ostřejší lžíce.
Obměna
Úplně stejně jde naplnit jablíčka.
Děti
Pečené ovoce s ořechy je vhodné pro děti cca od 1,5 roku. Miminkům je možné hrušku napařit na pařáčku a nepotřebují k tomu ani nádivku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Tahle senzační nádivka se dá použít též jako hmota na nepečené cukroví – kuličky obalené v kokosu nebo mletých mandlích. Vyzkoušeno a snědeno :-)
Mám doma jen rýžový a kukuřičný slad.Mohu ho použít?Nebo sladěnka je vhodnější?Děkuju.