Jak připravit pečené jedlé kaštany
- Nařízněte jedlé kaštany křížem, cca 2 cm dlouhými a 4 mm hlubokými zářezy.
- Kaštany naskládáme na plech, řeznou stranou nahoru.
- Pečte na cca 200°C asi 15-20 minut až slupka začne tmavnout, řez se rozevře a odkryté maso kaštanu se začne tmavě zbarvovat. Kaštany jsou na povrchu křehké, ale uvnitř měkké (vyzkoušejte vidličkou).
- Sloupněte skořápku i spodní slupku.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Nejlepší je jíst kaštany ještě teplé.
- Z pečených kaštanů můžete připravit spoustu dobrůtek. Můžete je rozmixovat na pyré a použít do kaše, dezertů atp.
Obměna
- Místo trouby můžete použít na restování kaštanů i pánev. Postup je stejný – naříznout, vložit na pánev a restovat, dokud nejsou měkké. Dají se také vařit ve vodě v hrnci.
Děti
- Kaštany ve formě měkkého pyré jsou vhodné pro nejmenší děti. Do roka jim nesolíme, ani nekořeníme, ani nepoužíváme olej.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Krásný den všem příznivcům Jíme jinak, prosím můžete mi poradit,kde nakoupit jedlé kaštany? Děkuji za radu 🙂 Jarmila
Poprvé v životě jsem na výšlapu našla jedlé kaštany 🌰🌰🌰. Skvělé na tom je, že nikdo z kamarádek neví co s tím a tak mi nasbíraly plné boční kapsy u batohu 👏😍😋