- 3-4 lilky
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 lžičky miso pasty – vrchovaté
- 2 lžíce tamari
- šťáva z 1 citronu
- sůl
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce datlového sirupu
- pražená sezamová semínka
Jak připravit lilky z glazurou z miso a sezamu
- Lilek nakrájíme na klínky. Pokapeme olejem a osolíme. Dáme do předehřáté trouby asi na 20 minut.
- Zatím co je lilek v troubě, smícháme všechny ostatní suroviny na glazuru.
- Polijeme glazurou lilek, promícháme a dáme péct na dalších 10 minut.
- Hotový lilek je měkký a obalený glazurou, takže půjde krásně obalit sezamovým semínkem.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Lilek patří k zeleninám, které nejsou základem našeho jídelníčku. Pokud vám ale rostou na zahradě nebo vám je dovezl farmář s bio bedýnkou, neváhejte si s nimi zpestřit jídelníček.
- Je výborný teplý, ale dá se připravit i předem, nám chutná v létě i za studena.
- Je skvělý jako příloha k plackám nebo rýži.
Obměna
- Pokud máte rádi pikantní jídla, klidně přidejte chilli.
- Tímto způsobem můžete upravit i tempeh nebo cuketu.
Děti
- Vhodné pro děti od 3 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Tak nevím kde jsem udělala chybu. Mám to moc kyselé. Dala jsem si k tomu bulgur, očesnekovala a navrch přidala datový sirup, abych to vůbec snědla. I tak děkuji za typ. Další zkušenost :-)
Lilek jsem dostala a nevěděla, co s ním – vyzkoušela jsem tenhle recept a je to fakt vynikající, lahůdka! 😍