Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Pečené obalované tofu

Uvařeno

Mnozí lidé nemají rádi bílé tofu – tofu natural. Podle mě neprávem. Prostě mu nevěnují tu správnou pozornost a neumí ho připravit. Takto pečené je výborné, u nás chutná všem. Namáčejte si ho třeba do tamari, to je skutečně delikatesa.

Ingredience
pro 2 osoby
  • 1 balení tofu natural
  • trochu strouhaného kokosu
  • 110 g rýžové mouky
  • 150 g vody
  • strouhanka (např. kukuřičná)
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • sezamová semínka

Odmala jsem jako většina z nás nosila boty. Všude. Časem jsem však začala mít zdravotní problémy. Vybočený palce, plo...

Jak připravit tofu v těstíčku

  1. Zapněte troubu.
  2. Povařte v kastrolu tofu se špetkou soli 1 minutu ve vodě.
  3. V misce rozmíchejte rýžovou mouku s vodou, soli, pepřem a kokosem. Má to být takové hustější těstíčko.
  4. Do druhé misky dejte směs strouhanky a sezamových semínek.
  5. Povařené tofu nakrájejte na větší kusy a obalte nejprve v těstíčku, potom v misce se strouhankou a semínky.
  6. Obalené dejte na pečící papír, pokropte trochou olivového a pečte do zlatova ze všech stran.
  7. V průběhu pečení otočte,

Nafouklá po Vánocích?
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart

Praktické

  • Pokud by se vám zdálo těstíčko řídké, klidně přidejte mouku, těstíčko nesmí z tofu stékat.
  • Je to rychlý recept, i když vypadá pracněji.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkovou strouhanku, běžně je k dostání kukuřičná.
  • Opečené tofu můžete namáčet do libovolné omáčky či dipu ze zeleniny. V létě se hodí ostrá argentinská omáčka Chimichurri.

Obměna

  • Můžete použít i jiná semínka než sezam.

Děti

  • Bez pepře a s minimem soli je vhodné pro děti od 1,5 roku.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

30 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vypadá to moc zajímavě včetně ostatních dobrot.

Kateřina
26. 4. 2024

Můj dnešní vynikající oběd 😋 měla jsem s batátovýma hranolkama a bleskovou brokolicovou omáčkou od Klárky, senzační!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tofu v krustě s kokosovou rýží (bez lepku)

Pokud milujete tofu a nebo se mu teprve snažíte přijít na chuť, tento bezlepkový recept je pro vás jak dělaný. Je i poměrně rychlý, tak se nedejte odradit ...

Nuggets z černých fazolí

Tyto nugetky poslouží bezvadně i za studena, jako finger food a na různé hostiny a oslavy.

Jáhlové knedlíky plněné “uzeným”

Hezky česky ale bez masa, bez vajec a navíc přirozeně bez lepku. Když si chcete dopřát klasiku, ale nemít těžké břicho, dejte si naše knedlíky s uzeným. Sn...

Domácí čočkové klobásy

Doba grilování a zahradních party se blíží. Zkuste si na ně připravit domácí, zdravou a bezmasou alternativu klobás a nelamte si hlavu nad složením těch, k...

Tofu s tahini omáčkou

Vyzkoušejte tento recept na výbornou omáčku s tofu. Je rychlá a můžete jí použít i na zeleninu nebo k čemukoliv, co vás napadne. Jako příloha je skvělá rýž...

Tofu v Za’atar krustě

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte a budete ho mít během pár minut na stole. Určitě vyzkoušejte.