Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Pečené patizony plněné směsí s uzeným tofu

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim
sezóna zima

Podzim je plný různorodých barev a chutí! Upečme si malá žlutá sluníčka, která do sebe vtáhla sílu letního slunce.

Ingredience
2 porce
  • 2 malé patizony
  • 2 cibule - bílá a červená
  • 4 stroužky česneku
  • ½ kostky uzeného tofu
  • olivový olej
  • sůl
  • jarní cibulka

Kdo prošel Jarní očistou, určitě nemůže zapomenout na Veroniku (Verunura). Zpočátku byla hodně

Jak připravit plněné pečené patizony

  1. Nakrájíme cibuli a tofu na menší kostičky, stroužky česneku na plátky.
  2. Nožem nakrojíme vrchní část patizonů a lžící vydlabeme prostředek. Části bez semínek si necháme a nakrájíme na menší kusy.
  3. Osmažíme cibuli se solí, když začne zlátnout, přidáme česnek, tofu a kusy patizonu. Mícháme a restujeme asi 10 minut.
  4. Patizony potřeme olejem a osolíme z vnitřní i vnější strany, sůl vetřeme. Dáme na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Patizony naplníme osmaženou směsí a dáme péct do trouby. Pečeme na 180 °C cca 45 minut.
  6. Posypeme nakrájenou cibulkou a podáváme.

Praktické

Obměna

  • Cibule můžete použít jakékoliv.
  • Čerstvý česnek lze nahradit sušeným.
  • Místo uzeného tofu můžete dát uzený tempeh.
  • Jako zelenou posypku lze použít pažitka nebo petrželka.

Děti

  • S menším množství soli a bez česneku vhodné pro děti od 2 let.

 

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Jsem milovnice všeho květinového. Ráda se směju, tančím, fotím, tvořím a upcykluji. Snažím se žít netoxicky a v souladu s přírodou. 🌸

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Gaji Bokkeum

Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.

Kořeněná červená řepa

Červená řepa je výborná a zdravím nabitá zelenina. Vyzkoušejte ji v této verzi, která uspokojí mlsné jazýčky všech milovníků pikantních chutí a pokrmů voní...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Červené fazole s čekankou

Vyzkoušejte tuto výbornou směs fazolí a čekanky, kterou skvěle doplňuje pečená dýně a pohanka. Určitě si pochutnáte.

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Gratinovaný tempeh s krémem

Jemný krém z patizonu, který skvěle ladí ke křupavému pečenému tempehu. Pokud máte patizon a nevíte, jak ho připravit, určitě zkuste tento recept.