- 2 malé patizony
- 2 cibule – bílá a červená
- 4 stroužky česneku
- ½ kostky uzeného tofu
- olivový olej
- sůl
- jarní cibulka
Jak připravit plněné pečené patizony
- Nakrájíme cibuli a tofu na menší kostičky, stroužky česneku na plátky.
- Nožem nakrojíme vrchní část patizonů a lžící vydlabeme prostředek. Části bez semínek si necháme a nakrájíme na menší kusy.
- Osmažíme cibuli se solí, když začne zlátnout, přidáme česnek, tofu a kusy patizonu. Mícháme a restujeme asi 10 minut.
- Patizony potřeme olejem a osolíme z vnitřní i vnější strany, sůl vetřeme. Dáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Patizony naplníme osmaženou směsí a dáme péct do trouby. Pečeme na 180 °C cca 45 minut.
- Posypeme nakrájenou cibulkou a podáváme.
Praktické
- Použijeme malé patizony, aby se dostatečně propekly.
- Vydlabané kusy patizonu se semínky použijeme na zeleninový vývar.
- Pro kompletní talíř přidáme obilovinu, napařenou a čerstvou zeleninu.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu nebo domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.).
Obměna
- Cibule můžete použít jakékoliv.
- Čerstvý česnek lze nahradit sušeným.
- Místo uzeného tofu můžete dát uzený tempeh.
- Jako zelenou posypku lze použít pažitka nebo petrželka.
Děti
- S menším množství soli a bez česneku vhodné pro děti od 2 let.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář