Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Pečené tofu plátky

Uvařeno
bez lepku
bez vajec

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.

Ingredience
  • 1 tofu natural
  • 2 lžíce tamari
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžička rýžového octa
  • sezamové semínko
  • vločky řasy nori
  • česnek
  • trochu gochugaru (chilli na kimchi)
  • několik kuliček sečuánského pepře
  • sůl podle potřeby
  • olej

Tohle jaro jsem už nevěděla, co sama se sebou. Měla jsem neustále nafouklé břicho, špatnou náladu a byla jsem protivn...

Jak připravit pikantní tofu plátky

  1. Tofu nakrájejte nožem nebo škrabkou na brambory na tenké plátky.
  2. V misce rozmíchejte všechny tekuté ingredience, prolisujte nebo nasekejte česnek, přidejte nadrcený sečuánský pepř. Přidejte plátky tofu a posypte sezamem a gochugaru. Nechte marinovat cca 1 hodinu.
  3. Plech pokryjte pečicím papírem a pokapejte olejem. Rozložte tofu v jedné vrstvě a polijte marinádou.
  4. Pečte v troubě na 200°C, dokud tofu trochu nezezlátne.
  5. Na talíři vše posypte vločkami řasy nori.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Pečení netrvá dlouho, dejte pozor, abyste plátky nespálili.
  • Servírujte s jakoukoliv rýží. Já použila celozrnnou černou nerone.
  • Cuketa na fotkách je osmahnutá na olivovém oleji.
  • Na talíři je i čerstvá červená cibulka.

Obměna

  • Použijte zeleninu podle sezóny.
  • Místo gochugaru můžete použít jakoukoliv chilli papričku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zase další skvělý tofu tip, za mne jednoduché, rychlé a výborné 🙂 díky Vierko

Včera jsem naložila a nestihla….dnes jsem pospíchala,takže se náramně hodilo a také skvěle chutnalo 😋👍🫶

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Svěží letní steak

Lehký a svěží recept, který přijde vhod v horkých letních dnech. Pokud se do toho pustíte, dejte vědět, jak vám chutnalo. Osobně jsem nadšená. Chce to čas ...
20
2

Korejské žampiony

Vyzkoušejte lahodné korejské žampiony, které vás překvapí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Tento rychlý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro mil...
Houby
klub
19
9

Houbové kuličky

Pokud hledáte chutnou a zdravou alternativu k masovým kuličkám, pečené žampionové kuličky jsou ideální volbou. Tyto jednoduché kuličky mají příjemnou struk...

Daikon rolky

Daikon rolky jsou lehký a chutný pokrm, kde tenké plátky daikonu obalují voňavou směs, která se při opékání krásně propeče. Díky jednoduché přípravě a skvě...
60
3

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Korejské letní jjigae

Pro milovníky korejské kuchyně, pikantního jídla a polévek, další korejské Jjigae, které stojí za to vyzkoušet.