Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Pečené tofu plátky

Uvařeno
bez lepku
bez vajec

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.

Ingredience
  • 1 tofu natural
  • 2 lžíce tamari
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžička rýžového octa
  • sezamové semínko
  • vločky řasy nori
  • česnek
  • trochu gochugaru (chilli na kimchi)
  • několik kuliček sečuánského pepře
  • sůl podle potřeby
  • olej

Vyrostla jsem na mase, mléku, vejcích. Časem mě dohnaly zdravotní problémy a v práci jsem vyhořela. Následoval rok, k...

Jak připravit pikantní tofu plátky

  1. Tofu nakrájejte nožem nebo škrabkou na brambory na tenké plátky.
  2. V misce rozmíchejte všechny tekuté ingredience, prolisujte nebo nasekejte česnek, přidejte nadrcený sečuánský pepř. Přidejte plátky tofu a posypte sezamem a gochugaru. Nechte marinovat cca 1 hodinu.
  3. Plech pokryjte pečicím papírem a pokapejte olejem. Rozložte tofu v jedné vrstvě a polijte marinádou.
  4. Pečte v troubě na 200°C, dokud tofu trochu nezezlátne.
  5. Na talíři vše posypte vločkami řasy nori.

Praktické

  • Pečení netrvá dlouho, dejte pozor, abyste plátky nespálili.
  • Servírujte s jakoukoliv rýží. Já použila celozrnnou černou nerone.
  • Cuketa na fotkách je osmahnutá na olivovém oleji.
  • Na talíři je i čerstvá červená cibulka.

Obměna

  • Použijte zeleninu podle sezóny.
  • Místo gochugaru můžete použít jakoukoliv chilli papričku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zase další skvělý tofu tip, za mne jednoduché, rychlé a výborné 🙂 díky Vierko

Včera jsem naložila a nestihla….dnes jsem pospíchala,takže se náramně hodilo a také skvěle chutnalo 😋👍🫶

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čočkové plátky

Tyto plátky jsou báječné! Zvenku křupavé, uvnitř měkké, doplněné lepkavou omáčkou typickou pro asijská jídla.

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Rýže s hráškem a mátou

Rychlá rýže s čerstvým hráškem. Jednoduchý, banální recept, který je ovšem zároveň bohatý na chutě. Určitě vás nezklame, hrášek a máta je neskutečně výborn...

Satay špagety

Sytý a rychlý recept pro milovníky špaget a dobrodružných kombinací.

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Korejský Goguma bap

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...