- 1 tofu natural
- 2 lžíce tamari
- 3 lžíce vody
- 1 lžíce rýžového sirupu
- 1 lžička rýžového octa
- sezamové semínko
- vločky řasy nori
- česnek
- trochu gochugaru (chilli na kimchi)
- několik kuliček sečuánského pepře
- sůl podle potřeby
- olej
Jak připravit pikantní tofu plátky
- Tofu nakrájejte nožem nebo škrabkou na brambory na tenké plátky.
- V misce rozmíchejte všechny tekuté ingredience, prolisujte nebo nasekejte česnek, přidejte nadrcený sečuánský pepř. Přidejte plátky tofu a posypte sezamem a gochugaru. Nechte marinovat cca 1 hodinu.
- Plech pokryjte pečicím papírem a pokapejte olejem. Rozložte tofu v jedné vrstvě a polijte marinádou.
- Pečte v troubě na 200°C, dokud tofu trochu nezezlátne.
- Na talíři vše posypte vločkami řasy nori.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pečení netrvá dlouho, dejte pozor, abyste plátky nespálili.
- Servírujte s jakoukoliv rýží. Já použila celozrnnou černou nerone.
- Cuketa na fotkách je osmahnutá na olivovém oleji.
- Na talíři je i čerstvá červená cibulka.
Obměna
- Použijte zeleninu podle sezóny.
- Místo gochugaru můžete použít jakoukoliv chilli papričku.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Zase další skvělý tofu tip, za mne jednoduché, rychlé a výborné 🙂 díky Vierko
Včera jsem naložila a nestihla….dnes jsem pospíchala,takže se náramně hodilo a také skvěle chutnalo 😋👍🫶