Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Pečené žampióny se zeleninovým soté

Uvařeno
sezóna podzim
Ingredience
  • 5 větších žampiónů
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • plátek celeru
  • 2 lžičky tahini
  • 1 lžička miso pasty
  • 2 lžičky hořčice
  • sójová omáčka
  • koření
  • olej
  • sůl

Člověk se někdy stane veganem ani neví jak. Jako Monika. Pochází ze sedlácké rodiny a byla “masařka”. Dne...

Jak připravit zeleninové soté s žampiony

Pečené žampióny

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
  1. Zapneme troubu na 150°C
  2. Nakrájíme 1 cibuli na jemno a 1 mrkev na jemno nastrouháme
  3. Smícháme nakrájenou cibuli, mrkev, 2 lžičky hořčice, 2 lžičky tahini, 1 lžičku miso pasty, trochu oleje a sójové omáčky, prolisujeme 1 stroužek česneku a zamícháním připravíme marinádu. Případně dokořeníme paprikou.
  4. Žampiónům odlomíme nožky a vydlabeme kloboučky
  5. Do kloboučků naplníme marinádu
  6. Nožky nakrájíme na plátky, potřeme marinádou a přidáme na plech
  7. Vložíme na plech a pečeme cca 20 min

Zeleninové soté

  1. Nakrájíme zbylou cibuli, dostrouháme druhou mrkev, nakrájíme plátek celeru a kousek ledového salátu
  2. Na dno kastrolu dáme trochu oleje
  3. Přidáme vrstvu cibule, mrkve a celeru. (Trochu mrkve a salátu si necháme na ozdobení)
  4. Posolíme, okořeníme a rozdusíme pod pokličkou cca 5-10 minut.
  5. Přidáme ledový salát a trochu vody
  6. Zamícháme
  7. Můžeme zahustit škrobem nebo špaldovou moukou a krátce dovaříme

Praktické

  • Talíř dozdobíme strouhanou mrkví a salátem a můžeme podávat.

Obměna

  • Zeleninu můžeme měnit dle chuti a sezóny. Výborná je třeba dýně, batát aj.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

S radostí pečuji o stránky Jíme Jinak, točím a stříhám videa, fotím jídla, vyrábím naše online kurzy a mnoho dalšího. Jídelníček Jíme Jinak mám vyzkoušený na vlastní kůži a ke klasickému už bych se nevrátil. Taky díky tomu, že mi Eva vaří samé dobroty!😉

30 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Skvělé syté jídlo, jako koření jsem si přidala provensálské koření, mám ho ráda.

Děkuji Vám Evi

Vazne uplne slavnostni jidlo :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čočkovo-houbové karbanátky bez masa

Veganské, bezlepkové karbanátky ze sušených hub a červené čočky chutnají, jako by byly obalované ve strouhance. Jsou velmi syté, nedají moc práce chutnaly ...

Špagety z dýně ve stylu Pad Thai – lepší než klasické nudle!

Toto jídlo je přímo gastronomický zážitek. Rozhodně lepší než klasické Pad Thai nudle! Pokud milujete dýně a thajskou kuchyni, nažhavte troubu a upečte si ...

Bezlepková fazolová pizza

Z obyčejného fazolového nákypu se dá udělat slavnostní jídlo, když se mu dá trochu forma. Děti našich kamarádů tomu říkají čokodort, naše fazolová pizza. J...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...