- 1/2 hrnku hladké špaldové celozrnné mouky
- 1/2 hrnku polohrubé špaldové celozrnné mouky
- sůl
- černá sůl
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- 30 ml slunečnicového oleje
- 50 ml rostlinného mléka
- 2 lžíce nasekané petrželky
Jak připravit knedlík pečený v troubě
- Nejprve smícháme sypké suroviny spolu s petrželkou. Poté přidáme mléko a olej a pomocí lžíce a poté i rukou vypracujeme hladké těsto.
- Těsto rozválíme na cca 1 cm tlustou placku. Nejdříve přehneme boční strany dovnitř a poté začneme rolovat (viz foto).
- Spoj knedlíku umačkáme a uhladíme a právě spojem dolů položíme knedlík na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 20 minut na 180°C.
- Po vychladnutí knedlík nakrájíme na plátky a asi 2 minuty napaříme.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Knedlík nerolujeme příliš pevně, díky tomu, že trochu nabyde, by mohl při pečení prasknout.
- Knedlík podáváme například k oblíbené omáčce.
Obměna
- Do knedlíku můžeme přidat slunečnicové či konopné semínko.
- Petrželku můžeme vynechat a nebo dát jiné oblíbené bylinky, klidně i sušené.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Klárko, to vypadá suprove, tohle co nejdříve vyzkouším, děkuji za, recept a sdílení.